Zvezdine tinejdžerke merkaju trofej Kupa CEV

I dok država polako ali sigurno beži od Evrope odbojkašice Crvene zvezde polako ali siguno postaju njen sastavni deo. Učešćem i organizacijom u završnog turnira Kupa CEV (15. i 16. marta Hala Pionir) Zvezdašice imaju priliku da Srbiji donesu prvi klupski odbojkaški trofej.

Izvor: B92

Subota, 15.03.2008.

17:42

Default images

Uspeh je plasman na F4, ali plasman u finale je naš san i želja. Ne možete tako često da igrate F4 pogotovo u našim uslovima. Potrudićemo se i igrati svim srcem”, kaže za B92 Ratko Pavličević trener Crvene zvezde.

Osim motiva, koga ne manjka, glavne karakteristike Zvezde su brza igra, karakter pobednika, mladost. Takođe crveno-bele krasi i raznovrsni servis i solidan blok, a pojedinačno gledano dosta toga će zavisti od igara korektorki Ivane Nešović i Marte Drpe.

Mane crveno-belog tima su prijem, a samim tim i građenje poena. Hendikep za zvezdašice je i izostanak povređene reprezentativke Ivane Isailović što se može osetiti u fazi napada, naročito kroz sredinu.

Ipak i pored navedenog kao i nedostatka iskustva, ova gotovo tinejdž ekipa pokazala je u dosadašnjem toku Kupa CEV da se može nositi sa najboljima.

“F4 je prilika da nadgrade sebe i mislim da mogu da se nose sa protivnicima. Do sada su pokazale zavidan nivo hrabrosti, zrelosti i karakter pobednika. Do toga je dolazilo iz utakmice u utakmicu, ali mislim da se ključni momenta odgodio protiv Panatinaikosa koji smo eliminisali zlatnim setom. Posle toga smo videli gde su naše mogućnosti, a igračice su počele i da sa manje respeketa gledaju na protivnice i da igraju punim mogućnostima. Bez precenjivanja ili potcenjivanja ali i bez straha”, smatra Pavličević.

Njegove reči potvrđuje i kapitenka Ivana Nešović.

“Na početku sezone smo obećale da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da doguramo što dalje i da ćemo gledati da iskoristimo svaku priliku. Do sada nismo izneverile, a obećavam da će odbojkašice Crvene zvezde igrati najbolje što mogu, pa i bolje od toga. Svesne smo uspeha ali pokušaćemo da odemo i korak dalje.”

Podršku u tom koraku mogli da daju navijači, jer su devojke pokazale da vole kada ih bodre.

“Pozivam sve naše navijače i sve ljude koji vole odbojku da dođu u Pionir u subotu i nedelju i uživaju sa nama”

Na putu do nedeljnog finala ubedljivo najmlađa ali i finansijski najslabija ekipa na F4 moraće prv da “preskoči” francuski Roševil le Kane. Ekipa u kojoj igraju dve srpske odbojkašice Vesna Jovanović i Brankica Nikić je sastavaljena od igračica između 22 i 26 godine, što znači da su u proseku pet godina starije od devojki u crveno belom. Ipak Le Kane ne spada u vrh evropske odbojke, koja je među tri najbolje ekipe u Francuskoj.

Igrom slučaja igru Le Kena prati strateg Spartaka Zoran Kovačić koji je trenirao Jovanovićevu i Nikićevu. Prema njegovim rečima najveća opasnost za Zvezdu će dolaziti iz zone četiri ili za slabije upućene sa leve strane napada, bliže mreži.

“Le Kane karakteriše i igra na visoke lopte što odgovara brzoj ekipi Zvezde. Nikićeva je pomoćni primač ali često poentira. Vesna Jovanović igra dosta inteligentno, ima visinu, zna da napravi fintu u skoku, ali nije previše brza. Osim njih dve, glavna pretnja Zvezdi dolaziće od Čehinje Sigelove. No, ako budu igrale kao protiv Albasetea u četvrtfinalu mislim da imaju realne šanse za finale”, kaže za b92.net Zoran Kovačić, trener Spartaka.

U drugom polufinalnom duelu sastaju se Skavolini i Samorodok. Italijanke su prvoplasirane u domaćoj ligi i važe za prve favoritkinje turnira oba trenera ističu kvalitet ekipe iz Rusije.

“Skavolini jeste favorit, ali Ruskinje su Ruskinje. Iako nisu u vrhu na tabeli ruska liga je uz italijansku najjača u Evropi i mešu njima nema velike razlike. U pitanju su dobro organizovani klubovi, igračice dobro plaćene, tako da je sve otvoreno”, smatra Pavličević.

Ipak, čini se da je prednost Skavolinija, osvajačice Kupa CEV iz 2006. pre svega u dve brazilske reprezentativke: Marijani Stejnbreher i naročiti Šejli Tavareš De Kastro koje iza sebe imaju brojne medalje i tofeje osvojena na klupskom i reprezentativnom nivou.

Završni turnir počinje u subotu od 18 časova susretom Crvene zvezde i Le Kanea, dok je meč Skavolini - Samorodok zakazan za 20.30h. Od toga kakav rezultat ostvare zvezdašice ćemo gledatiu nedelju ili od 17.30 u borbi za treće mesto ili u duelu za trofej od 20 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: