FSS: Izbori do kraja proleća

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 13.03.2008.

16:12

Default images

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio je da 14. apirla bude održana vanredna skupština FSS, a da izbori na svim nivoima budu održani od 15. aprila do 30. juna. Pored toga, Izvršni odbor je do okončanja izbora predsednička ovlašćenja preneo na Odbor za hitna pitanja, u kojem se nalaze četvorica potpredsednika FSS-a, Tomislav Karadžić, Svetolik Kostadinović, Dragan Đorđević i Predrag Teofilović.

Karadžić je naveo i da je na sednici Odbora za hitna pitanja ponudio ostavku na mesto potpredsednika FSS. Ostavka je odbijena pošto bi u tom slučaju bio blokiran i rad Odbora za hitna pitanja, koji ne može da funkcioniše bez barem četiri člana.

“Fudbal u Srbiji je zaista u dosta teškom položaju", naglasio je Karadžić.

Ostavku na članstvo u Izvršnom odboru ponudio je i vlasnik sportske televizije "SOS kanal" Dragiša Kovačević, ali je i ona odbijena.

Prihvaćena je samo ostavka člana Upravnog odbora Crvene zvezde Dan Tane na funkciju predsednika komisije za medjunarodne odnose FSS.

Karadžić je istakao da Srbiji danas fudbalski radnici nedostaju više nego ikad. "U besparici niko nije spreman da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima", rekao je Karadžić i najavio da će se pre sednice Skupštine održati sastanak na kome će biti utvrdjeni kriterijumi za kandidate na izborima.

"Pregledaćemo svačije biografije, jer ne želimo da ispliva nekakav talog koji zaista nije potreban fudbalu. Po svaku cenu treba da izbegnemo političko kadriranje. Nekim kriterijumima ipak moramo predstojeće izbore 'uozbiljiti', kako u fudbal ne bi ušli i neki ljudi koji mu ne žele dobro", rekao je Karadžić.

Generalni sekretar FSS Zoran Laković kratko je rekao da ne vidi sebe u budućem rukovodstvu te organizacije.

Izbori u FSS se održavaju tako što svi lokalni savezi biraju svoja rukovodstva i predlažu delegate za Skupštinu iz koje se biraju čelnici FSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: