CZ: Bunjevčević i zvanično direktor

Izvor: B92

Nedelja, 02.03.2008.

22:50

Default images

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i londonskog Totenhema Goran Bunjevčević izrabran je u ponedeljak na sednici Upravnog odbora za novog sportskog direktora kluba iz Ljutice Bogdana. Bunjevčević, koji je prošlog leta završio igračku karijeru, zamenio je na toj poziciji Stevana Stojanovića, koji će biti savetnik za sportska pitanja predsednika kluba Toplice Spasojevića.

"Klub će biti znatno pojačan dolaskom Bunjevčevića, koji će raditi u tandemu sa Stojanovićem. On je dugo živeo i radio u Velikoj Britaniji i mislim da može mnogo da nam pomogne. Verujem da će doneti u Zvezdu osveženje i novi pristup radu", rekao je predsednik kluba Toplica Spasojević na konferenciji za novinare.

On je istakao da nije nezadovoljan Stojanovićevim radom i da će on prelaskom na novu funkciju ojačati sportski segment funkcionisanja kluba.

"Nemam nikakve zamerke na njegov rad, naprotiv, mislim da je on legenda kluba. Stojanović je uradio dosta za klub, a sada prelazi na funkciju savetnika za sportska pitanja. On je važan čovek za nas i pojačaće sportski segment u radu kluba", naveo je Spasojević i dodao da je na sednici UO pozitivno ocenjen posao koji je klub uradio u zimskom prelaznom roku.

Stojanović je za dve i po godine na poziciji u klubu bio deo ekipe koja je osvojila sva četiri domaća trofeja i dva puta se kvalifikovala u Ligu UEFA, što je najuspešniji niz rezultata "crveno-belih" još od početka 90-ih.

Bunjevčević je rođen u Karlovcu 1973. godine, a u Beograd je došao kao tinejdžer. Prvoligaški fudbal zaigrao je u Radu, a između 1997. i 2001. godine nosio je sa uspehom Zvezdin dres. Klub je napustio kao kapiten, posle druge uzastopne titule.

Usledio je petogodišnji period u Totenhemu, gde je tokom prve dve sezone, dok je ekipu predvodio Glen Hodl, redovno nastupao, ali ga je promena menadžera i posebno dolazak Martina Jola udaljila od mesta u timu.

U leto 2006. prešao je u ADO Den Hag za koji je nastupao u 27 mečeva, pre nego što se penzionisao. Za reprezentaciju SRJ odigrao je 16 mečeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: