Bulić preti Terziću smenom

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2008.

16:55

Default images

Zajednica superligaša će, ako se predsednik Fudbalskog saveza Srbije Terzić do ponedeljka ne vrati u zemlju, pokrenuti inicijativu za raspisivanje izbora na svim nivoima u obe organizacije, rekao je predsednik Zajednice Dragan Bulić. Predsednik Zajednice superligaša je na konferenciji za novinare po završetku sednice Upravnog odbora te organizacije istakao i da je nastavak fudbalske sezone doveden u pitanje.

Bulić je rekao da je za ponedeljak zakazan sastanak čelnika te organizacije sa Odborom za hitna pitanja FSS, koji čine Terzić, generalni sekretar Zoran Laković i četiri potpredsednika.

Zajednica će inicijativu za izbore na svim nivoima pokrenuti ako se Terzić ne pojavi na sastanku ili ne prenese ovlašćenja na nekog drugog.

Bulić je dodao da postoji još nekoliko uslova, a svi su postavljeni zato što FSS ignoriše zahteve Zajednice superligaša.

Prvi je da se hitno zakaže Izvršni odbor FSS, drugi da Odbor za hitna pitanja te organizacije bude u stalnom zasedanju dok traje "vanredna situacija" u srpskom fudbalu, treći da se predsednik Zajednice automatski imenuje i za potpredsednika FSS, a poslednji da se reše problemi, pre svih, u Sudijskom odboru FSS.

"Situacija je delikatna. Prisustvo svih 12 članova Zajednice ukazuje na ozbiljnost i želju da se problemi prevaziđu... Razmatrane su sve opcije, a najviše smo razgovarali o nastavku sezone koji će zavisiti od daljih dešavanja, eventualno novih hapšenja, dokaza o neregularnosti takmičenja", rekao je Bulić.

Takmičenje u Superligi je ocenjeno kao regularno, iako je Bulić naglasio da ga hapšenja zbog lažiranja utakmica demantuju i ocenio da su ona "šamar svima" u fudbalskoj organizaciji.

"Lično se osećam pogođen dešavanjima. Situacija je najlošija u istoriji srspkog fudbala i zato pozdravljamo akcije policije. Fudbal iz svega ovoga može da izađe samo jači", rekao je predsednik Zajednice.

Bulić je po završetku konferencije novinarima rekao i da ne namerava da se, u slučaju raspisivanja izbora, kandiduje za bilo koju funkciju u FSS i u Zajednici superligaša.

Potpredsednik FSS Predrag Teofilović rekao je da će klubovi u toku sledeće nedelje razmatrati pitanje nastavka prvenstva i da će potom svoje zaključke predstaviti Zajednici.

Teofilović je, takođe, istakao da će ubuduće biti promenjena praksa FSS da ne proverava detaljno ugovore klubova prilikom transfera fudbalera, zbog čega su ranije ovog meseca uhapšeni nekadašnji funkcioneri Crvene zvezde, dok se i dalje istražuju poslovi drugih klubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: