Šakil u Finiksu, Merion u Majamiju

Izvor: B92, zvanicni sajt

Četvrtak, 07.02.2008.

10:02

Default images

Šakil O'Nil ima novi dom. Finiks Sansi su doveli 14-strukog Ol-stara iz Majamija u zamenu za Šona Meriona i Markusa Benksa. O'Nil je prošao medicinske testove, pa je čitav posao veoma brzo završen.

"Šakil je pobednik. On je pobednik i nije bio zadovoljan igrajući za Majami, tim koji se ponovo gradi. To nije bila dobra situacija za njega. Mi osećamo da će se on dobro uklopiti u našu grupu momaka i da će to biti pravi miks", rekao je generalni menadžer Sansa Stiv Ker.

"Kada se pojavila mogućnost da dovedemo Šeka pomislio sam da je to dobra stvar za naš tim, a zašto ne bi radili dobre stvari za Sanse. Svi postavljaju pitanje, da li je on u dobroj formi, a mislim da će pravi odgovor dobiti do kraja ove sezone", rekao je trener Sansa Majk D'Antoni.

O'Nil se trenutno oporavlja od povrede, a definitivno je da je njegova forma u padu. U Finiksu on bi trebalo da se fokusira na odbranu i skokove, kako bi Amari Stodemajer mogao konačno da zaigra na svojoj poziciji krilnog centra.

Dovođenjem O'Nila, Sansi su napravili veliku promenu u sastavu. Stigao je igrač sa četiri NBA titule, ali da li je on pravi pogodak? O'Nil ima 36 godina i nije preterano brz, dok se filozofija igre Sansa svodi na visoki tempo i šut do sedme sekunde napada.

"To je veoma smešna situacija. Prvo nam svi pričaju da ne možemo da pobeđujemo bez centra, a sada da ne možemo da pobeđujemo sa centrom. Setite se "Šoutajm" Lejkersa, kada je 40-godišnji Džabar trčao iza prve linije. Ako Šek uhvati loptu i doda, mi smo pobegli. On ne mora da ide u napad, mi ćemo brzo završiti akciju", tvrdi D'Antoni.

Odbrana Sansa uvek je dovođena u pitanje u poslednjih nekoliko godina. O'Nil će biti pravi odgovor za Tima Dankana, Pau Gasola, Endrua Bajnama i Karlosa Buzera.

O'Nil ove sezone postiže u proseku 14.2 poena, što je njegov najlošiji rezultat u karijeri, a odigrao je samo četiri utakmice u poslednjih mesec dana. Takođe preostalo mu je 40 miliona dolara u naredne dve godine ugovora.

Merion je prošlog leta zatražio trejd pošto je klub odbio da potpiše trogodišnji ugovor vredan 60 miliona dolara. Takođe nije bio zadovoljan što je u prošlim sezonama veća pažnja u Finiksu bila usmerena prema Stivu Nešu i Amariju Stodemajeru. 29-godišnji Merion je jedan od najatraktivnijih krilnih igrača u ligi. Igrao je na četiri Ol-star utakmice, a u narednoj sezoni trebalo bi da zaradi 17.8 miliona dolara. 26-godišnji Benks je bio rezerva Stiva Neša. On ima još tri godine ugovor ukupne preostale vrednosti od 13.4 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: