Vraneš za B92: "Dobar žreb"

Izvor: B92

Utorak, 05.02.2008.

11:52

Default images

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš izjavio je za B92 da je zadovoljan žrebom koji je našoj selekciji kao poslednju prepreku za ulazak u Svetsku grupu dodelio Hrvatsku: "Mislim, kao prvi utisak, da je ovo povoljan, dobar žreb za nas. Normalno da je otežavajuća okolnost što ćemo igrati kao gosti i što će oni birati podlogu, međutim, ako se dobro pripremimo za taj meč, imamo dobru šansu da prođemo dalje, u Svetsku grupu."

Ana Ivanović i Jelena Janković bi u svakom meču bile favoriti, kao druga i četvrta teniserka sveta. I pred duel sa Hrvaticama, srpska ekipa je favorit, iako je ekipa Hrvatske (izgubila od Japana 4:1) prilično ujednačena. Na prve dve "table" u Japanu bile su Jelena Kostanić-Tošić i Nika Ožegović:

"Slažem se, to su dve dobre igračice, ali mi smo u ovom trenutku bolji tim. Čak mislim da i sa našom trećom 'tablom' možemo da pariramo njihovim najboljim teniserkama."

Prednost za Hrvatsku jeste domaći teren i, svakako, uzavrela atmosfera koju će napraviti navijači (za sada nije poznato gde će se meč odigrati):

"Sigurno će Hrvati učiniti sve da nam maksimalno otežaju posao atmosferom koju će napraviti. Plašim se da će i podlogom pokušati da dođu do prednosti i da podloga koju izaberu nama bude najnepovoljnija. Navikli smo da igramo na gostujućim terenima i očekujem da sve bude u redu", rekao je selektor naše reprezentacije Dejan Vraneš.

Sa druge strane, selektor Hrvatske Goran Prpić nije bio oduševljen vestima sa žreba u Londonu:

"Ovo je najgori mogući žreb, u pitanju je najbolja reprezentacija sveta. Što se tiče podloge, razgovaraću sa devojkama, ali bitne razlike ionako nema", kaže Prpić, a prenosi „Index.hr”.

"Dobro je što igramo kod kuće, ali realno - biće vrlo teško. Pogotovo ako će igrati i Ana Ivanović i Jelena Janković, iako je već samo jedna od njih problem. Mislim da je sasvim svejedno na kojoj podlozi ćemo igrati. Ivanovićeva je prošle godine bila u finalu Rolan Garosa na zemlji, a pre desetak dana u finalu Australian Opena na betonu, dok je Jankovićeva igrala u polufinalu”, rekla je Jelena Kostanić-Tošić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: