Dobila i Jelena - 2:0 za Srbiju

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2008.

14:44

Default images

Teniska reprezentacija Srbije pobedila je Poljsku u prvom meču na turniru Evroazijske zone Federejšn kupa. Drugi poen za Srbiju izborila je Jelena Janković, koja je pobedila Agnješku Radvansku u tri seta – 6:4, 6:7, 7:5. Pre toga Ana Ivanović pobedila je mlađu sestru Radvanski u dva seta. Sledi meč dublova, a u petak Srbija se sastaje sa Rumunijom, koja je u sredu pobedila Poljsku.

Meč četvrte i 21. igračice na svetu doneo je mnogo više drame nego uvodni duel Ane Ivanović i mnogo slabije poljske igračice.

Jankovićeva je rutinski dobila prvi set i imala lepu prednost u drugom (4:1), ali je dozvolila da 19-godišnja Poljakinja izbori taj-brejk i u njemu dođe do pobede.

U trećem setu je Jelena bila na korak od poraza, gubila je 4:1, a Radvanska je pri 5:4 servirala za meč, ali je u tim trenucima srpska teniserka pokazala veliku psihološku snagu, napravila brejk bez izgubljenog poena i zatim sjajnom igrom osvojila veoma brzo i preostala dva gema za pobedu Srbije.

Tako je naša selekcija obezbedila petu pobedu nad Poljskom u istoriji, bez ijednog poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: