Džajić: Radiću pošteno i odgovorno

Izvor: Nina Kolundžija

Ponedeljak, 28.01.2008.

14:24

Default images

Novi direktor fudbalskih reprezentativnih selekcija Dragan Džajić rekao je prilikom promocije u ponedeljak u Beogradu da "nije čovek obećanja, već dela" i da se ne plaši izazova. "Nisam čovek obećanja, već dela. Nikada ne pričam o sebi, to ostavljam drugima. Proveo sam 42 godine u svom voljenom klubu, prvo kao igrač, onda kao direktor i na kraju kao predsednik. Tamo sam ostavio utisak kakav sam ostavio, a sada prelazim na novi izazov", rekao je Džajić novinarima.

Nekadašnji reprezentativac biće u sledeće četiri godine i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije i član izvršnog odbora.

Džajić je posle kraja fudbalske karijere bio funkcioner u Crvenoj zvezdi. Od 1979. do 1998. godine bio je direktor, a od 1998. do 2004. godine predsednik "crveno-belih". Posle odlaska sa te funkcije nije se bavio javnim poslovima.

"Nije mi bilo lako da prihvatim ovu funkciju. Proveo sam tri godine van fudbala i morao sam dobro da razmislim pre nego što se uhvatim u koštac sa fudbalskim problemima. Mislio sam da je prerano za klasičnu penziju", rekao je Džajić.

"Obećavam da ću novi posao raditi pošteno, maksimalno i odgovorno", dodao je Džajić, koji će zvanično početi da radi 1. februara.

Predsednik FSS-a Zvezdan Terzić rekao je da je Džajić razlog što je zavoleo fudbal i da je nekadašnji reprezentativac "promovisao Zvezdu i Jugoslaviju i da je sinonim srpskog fudbala".

"Džajić je neophodan i tu mu je mesto. Pred nama je dugačak i veliki posao, ali sve će biti lakše sa njim", rekao je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: