Poraz Partizana u Jazinama

Izvor: B92

Subota, 26.01.2008.

21:54

Default images

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Zadru u Jazinama 70:54 (28:16, 15:11, 9:13, 18:14), u 19. kolu regionalne NLB,lige. „Crno-belima“ je ovo tek drugi poraz u sezoni, i Zadar sada zaostaje samo jednu pobedu za liderom. Samo dva igrača „crno-belih“ meč su završila sa dvocifrenim učinkom. Milton Palasio ubacio je 16, a Novica Veličković 13 poena. U timu Aleksandra Petrovića Kori Bruer postigao je 18, Barać je stao na 14, a Štimac i Gečevski na 12 poena.

Šampion Srbije ušao je u duel potpuno ispražnjeno posle najbolje partije u sezoni, i ubedljivog trijumfa protiv Bamberga koji je praktično obezbedio plasman u Top 16, dok je domaćin bio izuzetno motivisan.

Partizan je počeo sa dve trojke (Veličković i Tepić), ali su Zadrani brzo došli do vođstva, i rezultat je posle deset minuta bio 28:16 za domaćina. Dve trojke u finišu tog dela postigao je Andrej Štimac.

Tokom druge četvrtine Zadar je održao stečenu prednost, koja je u finišu porasla i posle serije od pet poena domaćina na poluvremenu je bilo 43:27. Partizan je u treću četvrtinu ušao znatno ozbiljnije, pre svega u odbrani, i prednost domaćina je pala na devet poena. „Crno-beli“ ipak nisu bili previše respoloženi u napadu, i Zadar je posle 30 minuta ponovo imao dvocifrenu prednost (52:40).

U poslednjih deset minuta „crno-beli“ su imali još jedan pokušaj za preokret, ali su prvi rezultatu 58:50 propustili nekoliko dobrih prilika, i domaćin je na kraju slavio. Zadar je pobedio sa više 10 poena prednosti, koliko je Partizan slavio u prvom delu sezone u Pioniru, pa će u slučaju istog broja pobeda prednost imati hrvatski tim.

U narednom kolu Partizan u novom derbiju dočekuje Hemofarm u Pioniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: