Desetorica "višak" u Crvenoj zvezdi

Izvor: B92

Utorak, 25.12.2007.

16:52

Default images

Sportski direktor Crvene zvezde Stevan Stojanović najavio je da će redove “crveno-belih” tokom zimskog prelaznog roka napustiti 10 igrača. Stojanović, međutim, nije želeo da precizira o kojim igračima se radi, ali je rekao da će sve biti poznato početkom prelaznog roka, koji je zakazan za 8. januar.

Pod ugovorom imamo 42 igrača, od kojih su osmorica mladi i nalaze sa na pozajmici u drugim klubovima, a u istoj situaciji su i četvorica starijih fudbalera. Posle sastanka sa trenerom napravili smo spisak sa imenima 10 igrača koji mogu da napuste klub u januaru, naravno uz propisano obeštećenje. O imenima ne bih govorio u ovom trenutku”, rekao je Stojanović na konferenciji za medije i dodao da se u klubu iz Ljutice Bogdana već dugo razmišlja o pojačanjima, ponovo ne precizirajući o kojim igračima se radi.

Iz Crvene zvezde je saopšteno da će obnova terena na “Marakani”, koji se ove sezone nalazi u katastrofalnom stanju, biti obavljena tek po završetku prolećnog dela sezone, kada je predviđena kompletna obnova travnate podloge.

Na završnoj konferenciji za novinare, predsednik Crvene zvezde Toplica Spasojević predstavio je planove za sledeću godinu.

Ne odstupamo od želje da idemo na osvajanje prvanstva i kupa, kao i stvaranju tima koji bi ispunio sve ambicije. Radimo na obezbeđenju sredstava za budžet kojim bismo ostvarili sve želje, a da li ćemo uspeti već u ovom polugodištu – nisam siguran jer je vreme bilo veoma kratko. Međutim, već u februaru ćemo početi da pravimo planove za letnji prelazni rok. Sada je prioritet da se reše goruća pitanja i pozicije u timu, a trener Janković i sportski direktor Stojanović imaju punu podršku u tom poslu”, rekao je Spasojević i najavio da će kroz marketinške akcije pokušati da obezbedi nove prihode, kako se klub ne bi oslanjao isključivo na sponzore i prodaju igrača.
Foto: crvenazvezdafk.com
Predsednik aktuelnog šampiona Srbije takođe je predstavio predlog Nacionalne strategije za promovisanje osnovnih vrednosti sporta i u ostvarivanju tog cilja zatražio pomoć svih nadležnih ministarstava.

Tokom januara svim institucijama uputićemo i zvanično pozivno pismo da učestvuju u kreiranju strategije. Ime Srbije pročulo se svetom po sportistima i timovima koji su u teškim okolnostima trenirali i postizali vrhunske rezultate. Naša košarkaška reprezentacija decenijama je dominirala svetskom scenom, fudbaleri Crvene zvezde postali su prvaci Evrope i sveta, teniseri uveliko haraju najpoznatijim terenima širom sveta, postajemo velesila i u plivanju. Država Srbija zato mora i treba da pomogne da sport postane nacionalni proizvod broj jedan“, rekao je Spasojević i najavio sistematsko rešavanje nagomilanih problema u sportu u Srbiji. Spasojević je istakao da će prve razgovore o Nacionalnoj strategiji imati sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanom Terzićem, predsednikom Zajednice prvoligaša Draganom Bulićem i gradskim sekretarom za sport Goranom Kreclovićem.

Želimo da odbranimo sportsku igru od svih pojava kojima u sportu nije mesto. Želimo pune tribine gledalaca koji će tu biti zbog dobrih igara, komfora i potpune bezbednosti na stadionima, sportiste koji će biti uzor omladini i klubove i saveze koji će transparentno finansijski poslovati i kojima će se na isti način upravljati“, dodao je Spasojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: