Đukić izabran za selektora Srbije

Izvor: ÈŽ AK

Utorak, 25.12.2007.

15:29

Default images

Miroslav Đukić i zvanično je novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Đukić će obavljati funkcije selektora "A" tima i olimpijske selekcije Srbije. Dosadašnji trener Partizana izabran je jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Đukić je potpisao dvogodišnji ugovor, uz mogućnost produžetka saradnje, ukoliko se Srbija plasira na naredno Svetsko prvenstvo.

Pored obaveza sa "A" timom u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi, Đukić će predvoditi i olimpijsku selekciju Srbije na OI u Pekingu, 2008. godine.

"Velika mi je čast što ću biti selektor Srbije. Čeka nas veoma težak i nezahvalan posao. Moramo da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo, a pre toga igramo i na Olimpijskim igrama u Pekingu. Tu nema lakih protvnika, a smatram da samo skromnošću i velikim radom možemo da ostvarimo dobar plasman na OI i da se plasiramo na SP 2010. Imamo veoma tešku grupu, ali obećavam da ću sa timom saradnika učiniti sve da to i ostvarimo", rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Predsednik fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić predao je selektoru dres sa njegovim imenom i obrazložio izbor Đukića.

"Ne krijem da sam pre oko mesec dana bio za to da Havijer Klemente ostane selektor. Stručni odbor se sa tim nije složio i predložio je Miroslava Đukića. Izvršni odbor je prihvatio tu sugestiju i podržao kandidaturu Đukića. On je jednoglasno izabran na dve funkcije i meni je čast i zadovoljstvo što u našem fudbalu sada rade mladi i perspektivni treneri Đukić, Janković i Jokanović", rekao je Zvezdan Terzić.

Đukić je u karijeri igrao za Mačvu, Rad, Deportivo, Valensiju i Tenerife. U Španiji je stekao Pro licencu i kao trener vodio mladu reprezentaciju Srbije i fudbalski klub Partizan.

Sa mladima je osvojio drugo mesto na EP, a sa Partizanom titulu jesenjeg prvaka države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: