Albeldine suze na konferenciji

Izvor: A K

Četvrtak, 20.12.2007.

23:32

Default images

Kapiten Valensije David Albelda rasplakao se danas na konferenciji za štampu nakon što je novi trener kluba Ronald Kuman neočekivano objavio da on i golman Santijago Kanjizares moraju da odu iz kluba, i tako šokirao evropsku javnost. Vezni igrač je oštro osudio odluku trenera, i pritom iskritikovao i upravu kluba, koja, po njegovim rečima, nije ništa uradila da spreči njegov odlazak. Albelda je izjavio da ga ''uprava kluba od ovoga ne može više poniziti''.



Španski reprezentativac je u Valensiji od 1999. godine, sa kojom je osvojio dve lige, 2002. i 2004, Kup kralja 1999, Kup UEFA 2004 i Superkup Evrope 2004.

Albelda je konferenciju otvorio izjavom da ne želi da plače zbog svega što se iznenada događa, ali na kraju je konferenciju napustio u suzama, nakon velikog aplauza novinara.

''Suočavam se sa najtežom konferencijom za štampu u svojoj karijeri. Pokušaću da ne zaplačem, jer ne želim nikoga da rastužim, ali ovo su veoma teški trenuci.' Zacrtao sam sebi da opkušam da budem jak zbog svih ljudi koji me podržavaju. Moram da se podignem i da nastavim dalje. Dobio sam izuzetno mnogo podrške sa raznih strana'', izjavio je Albelda.

''Odlazim veoma ljut, jer je ovo poslednje što sam očekivao u životu, ali imam još nekoliko dana da razmislim o svemu. Verujem u promenu, ali ne na ovakav način. Nisu uspeli da me unište, jer ću se Valensije uvek sećati sa osmehom. Ovde sam proveo mnogo fenomenalnih godina, i proživeo više nego što sam mogao da zamislim'', dodao je.

Španac je objasnio način na koji mu je Kuman idirektno saopštio da mora da napusti klub, kao i dugogidišnji golman Santijago Kanjizares, koji je najavio da će verovatno zbog ovoga završiti karijeru. Holanđanin, prema rečima Albede, nije uopšte obrazložio svoju odluku, niti je sa igračima razgovarao o tome, a kao glavnog krivca za svoj odlazak Albelda navodi predsednika kluba Huana Solera, koji nije ništa preuzeo povodom neočekivane odluke Kumana.

''Nisam mogao da se oduprem utisku da sam izbačen zbog sportskih razloga, jer mi niko ništa nije objasno. Potom mi je Kuman rekao kako ne veruje u moje fudbalske mogućnosti, kao ni u kapitenske sposobnosti, na šta sam mu odgovorio da je u klubu proveo jedva tri nedelje, da ne može da me procenjuje, da sudi o meni, i da zna šta sam sve dao i uložio u ovaj klub'', rekao je.

''Lepo je zaposliti trenera koji se ne plaši da donosi radikalne odluke , ali ne slažem se ni sa njegovim načinom ponašanja, ni sa manjkom poštovanja prema ostalima. Za mesec-dva, jedan trener, ma koliko dobar bio, ne može da proceni kakav sam ja. Ali predsednik je izrazio želju da se u Valensiji mnoge stvari promene, kako bi klub poboljšao igru, navodno.''

''Nisam dobio nikakvo objašnjenje ni od predsednika, ni od bilo koga drugog iz upravnog odbora. Nijedan poziv, nikakav mejl ili poruku na telefonu'', dodao je Albelda, koji je potom naveo kako je on pokušao da stupi u kontakt sa svima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: