Mačvan u Hemofarmu četiri godine

Izvor: B92

Utorak, 18.12.2007.

16:23

Default images

Kao što je B92 već najavio pre tri nedelje jedan od najvećih talenata srpske košarke Milan Mačvan potpisao je četvorogodišnji ugovor sa ekipom Hemofarma. Mačvan nakon sticanja punoletstva nije potpisao ugovor sa FMP-om, pa je mogao da pređe u bilo koji klub koji je spreman da ekipi iz Železnika uplati 150 hiljada evra obeštećenja.

"Odlučio sam se za Hemofarm jer smatram da je to izuzetno ozbiljan klub, koji će obeležiti narednih desetak godina u srpskoj košarci i šire. Ljude iz kluba i Vršca sam upoznao letos, dok sam bio na pripremama reprezentacije u ovom gradu, pa mi je to dodatno olakšalo odluku", rekao je Mačvan.

Milan Mačvan je rođen 16. novembra 1989. godine u Vukovaru. Visok je 203 centimetra i igra na poziciji krilnog centra. Član je juniorske reprezentacije Srbije koja je 2007. osvojila Svetsko prvenstvo u Novom Sadu, kada je i proglašen za najkorisnijeg igrača šampionata. Iste godine sa juniorskom reprezentacijom osvojio je i Evropsko prvensto u Madridu, kada je bio član idealne petorke.

Direktor Hemofarma Marko Ivanović zadovoljan je novim pojačanjem.

"Čast mi je što je najbolji igrač Svetskog prvenstva prepoznao i odabrao Hemofarm kao svoj budući klub. Veliki je dobitak i za srpsku košarku, što je takav talenat i pored brojnih primamljivih ponuda iz inostranstva odlučio da ostane u zemlji".

"Pored Stefana Markovića, Petra Despotovića, Bobana Marjanovića i još mladjih Petrovića, Andjušića i Arnautovića, Milan Mačvan je još jedan mladi reprezentativac koji je obukao narandžasti dres. Na nama je velika odgovornost da kvalitete koje je pokazao u mladjim selekcijama, sada pretočimo u seniorski tim i da on, kao Stefan Marković, obuče dres seniorske reprezentacije".

Ivanović je dodao da očekuje da Vršac bude sedište mladih talenata Srbije.

"Stvaramo bazu talenata, koji će napredovati u zdravoj košarkaškoj sredini kakva je Vršac. Dolazak Mačvana potvrda je našeg kvalitetnog rada i opredeljenja, ali naravno da se nećemo zaustaviti na tome", završio je direktor Hemofarma, izrazivši nadu da će najbolji mladi sportista Srbije u 2007. pomoći "farmaceutima" da ostvare velike ambicije u Evropi, regionu i Srbiji.

Milan Mačvan će uskoro biti registrovan za KK Hemofarm STADA, prema pravilima u ULEB Cup će moći da zaigra u II krugu takmičenja a u NLB Ligi nakon petog januara, po završetku prelaznog roka koji traje od 28. decembra do 3. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: