Kapelo novi selektor Engleske

Izvor: B92

Petak, 14.12.2007.

20:04

Default images

Italijanski trener Fabio Kapelo imenovan je za novog selektora reprezentacije Engleske, saopštio je nacionalni Fudbalski savez. Kapelo je potpisao ugovor na četiri i po godine, a počeće da radi 7. januara.

"Oduševljen sam što je Kapelo pristao da bude engleski selektor. Kada smo počeli da razmišljamo o novom selektoru bili smo posvećeni dovodjenju trenera svetske klase. Svog čoveka smo pronašli u Kapelu", rekao je izvršni direktor Saveza Brajan Barvik.

Italijan je ranije predvodio Milan, Real iz Madrida, Romu i Juventus, a ukupno je osvojio devet titula u nacionalnim šampionatima. Milan je 1994. godine predvodio i do osvajanja titule evropskog prvaka.

"Fabio je pobednik, a njegov učinak u poslednje dve decenije govori sam za sebe. Svaki klub koji je trenirao doveo je do titule nacionalnog šampiona. Ne sumnjamo da će njegova strast i posvećenost engleskom timu doneti uspeh", dodao je Barvik.

Pregovore sa Kapelom je, pored Barvika, vodio i direktor fudbalskog razvoja Saveza Trevor Bruking, a predlog je jednoglasno podržao i Upravni odbor.

"Kapelo je priznat kao jedan od najboljih trenera sveta. Gde god je radio imao je ogromne uspehe i ima poštovanje svih iz sveta fudbala", rekao je Bruking.

Kapelu će u radu pomagati Franko Baldini i Italo Galbijati, trener golmana Franko Tankredi i kondicioni trener Masimo Neri. Naknadno će biti odlučeno kako će se tom stručnom štabu priključiti i neki Englez.

Fabio Kapelo je kao igrač nastupao za Romu, Juventus i Milan, a dres reprezentacije Italije nosio je na 32 utakmice.

Trenersku karijeru počeo je u Milanu 1991. godine i za pet godina osvojio četiri titule šampiona Serije A. Milan je predvodjen Kapelom 1994. godine osvojio i titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu Lige šampiona pobedio Barselonu sa 4:0.

Titule šampiona Italije osvajao je i 2001. sa Romom i 2005. i 2006. godine sa Juventusom. Poslednji angažman imao je u madridskom Realu, koji je i ranije predvodio i u oba navrata "kraljevskom klubu" doneo titule prvaka Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: