Četvoro privedenih zbog CZ - Hajduk

Izvor: B92

Petak, 07.12.2007.

10:43

Default images

Generalni sekretar Fudbalskog kluba Crvena zvezda, Zoran Damjanović, komesar za bezbednost stadiona Novica Mijušković, direktor stadiona Miodrag Ćorović i delegat Fudbalskog saveza Srbije na utakmici Crvena zvezda - Hajduk Kula, Rade Popović, privedeni su u petak zbog nedavnog incidenta na Marakani, kada su navijači pretukli pripadnika Žandarmerije.

Oni su osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti, odnosno da nisu onemogućili ili sprečili nerede pri organizovanju utakmice 2. decembra, a kao službena lica nisu preduzeli ni adekvatne mere kada je došlo do masovne tuče navijača, napada na službena lica, upotrebu pirotehnike i oštećenja sportskog objekta, navodi MUP.

Policija proverava informacije o povezanosti uprave Fudbalskog kluba Crvena zvezda i navijačkih i kriminalnih grupa, a Damjanovića je uhapsila ispred prostorija Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama.



Ne isključuje se da će biti još privedenih jer su tokom provere finansijskih knjiga Crvene zvezde pronađene nepravilnosti u transferima Nikole Žigića, Gorana Drulića i Mihajla Pjanovića.

Inače, mediji su ovih dana objavili nezvanična saznanja o neregularnostima u sklapanju ugovora o transferima Zvezdinih fudbalera, kao i o drugim nelegalnim poslovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

269 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: