Još jedan poraz očajne Zvezde

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2007.

20:45

Default images

Fudbaleri premijerligaša Boltona savladali su u utakmici četvrtog kola ligaškog dela Kupa UEFA Crvenu zvezdu sa 1:0. Jedini gol postigao je Mek Kan u 45. minutu. Poslednji predstavnik Srbije u evropskim kupovima ove sezone još jednom očajnom partijom "zaokružio" je nastupe u Kupu UEFA. U poslednjem kolu Crvena zvezda gostuje u Bragi, ali bez obzira na ishod te utakmice u šesnaestinu finala se neće plasirati.

Utakmici na stadionu Crvene zvezde prisustvovalo je oko 18.000 gledalaca, navijača Boltona koji su smešteni u 'boksu' na istočnoj tribini bilo je oko 300. Domaći tim je nastupio bez povređenog Gaja, Kastiljo je bio na klupi, a gosti su u Beograd doputovali bez većeg dela prve ekipe – nije bilo Jaskelainena, Nolana, Ivana Kampa, Gardnera, Dejvisa, Anjelke, Dijufa...

Crvena zvezda: Ranđelović, Basta, Tutorić, Bajalica, Bronovicki – Lukaš, Milovanović – Milijaš, Molina, Koroman – Jestrović
rezerve: Banović, Anđelković, S. Đorđević, Burzanović, Rašković, F. Đorđević, Kastiljo

Bolton: Al Habsi – Hant, Semjuel, Meite, Mihalik – Spid, Janakopulos, Teimurijan, Vilhelmson, Mek Kan – Braten
rezerve: Voker, Gatri, Haršanji, Kesidi, Sinkler, Sisons, Vulfe

Fudbaleri Crvene zvezde imali su dve dobre prilike u 9. i 10. minutu. Posle konfuzne reakcije odbrane gostiju Milijaš je u 9. minutu sa desetak metara šutirao, ali je lopta otišla iznad prečke.
AP
Minut kasnije Jestrović je oboren na dvadesetak metara od gola Boltona. Slobodan udarac izveo je Milovanović, a lopta je otišla dvadesetak centimetara pored stative.

U 14. minutu golman Crvene zvezde Ranđelović je dobio udarac prilikom intervencije, a posle lekarske pomoći ostao je na golu i igra je nastavljena. U 18. minutu pomoć je ukazana i Dejanu Milovanoviću, ali je i on ostao u igri.

U 21. minutu fudbaleri Boltona prvi put su se našli u izglednoj prilici, šutirao je Vilhelmson, a Tutorić je loptu skrenuo u korner. Posle kornera Bronovicki je dodao loptu Molini, a ovaj pokušao dugom loptom, ali je golman gostiju bio oprezan.

Dejvid Mek Kan dobio je u 23. minutu žuti karton. Nekadašnji igrač Aston Vile faulirao je Lukaša, a beligjski sudija Alerc bio je na nekoliko koraka od mesta gde je načinjen prekršaj.

U 26. minutu Teimurijan je izveo slobodan udarac, Bronovicki loptu poslao do polvine igrališta, a Koroman, posle nekoliko koraka šutirao iz velike udaljenosti, neprecizno.

U 29. minutu Hant je, posle solidne akcije gostiju, šutirao, lopta je otišla pored Ranđelovićevog gola.
AP
Minut kasnije slobodan udarac za domaći tim, Milijaš je pokušao, a odbojenu loptu ka golu uputio je Lukaš. Šutirao je dobro, ali je reprezentativac Omana Al Habsi odbranio.

U 36. minutu dobar centaršut Teimurijana Tutorić je loptu izbacio van igre. Posle kornera i novog pokušaja gostiju lopta je ponovo prešla liniju, a posle kornera sa suprotne strane pokušao je Spid. Nije bio precizan.

Koroman je dobro centrirao u 38. minutu, Jestrović pokušao glavom ali je Al Habsi uhvatio 'živu loptu'.

Minut kasnije Lukaš je oduzeo loptu na sredini terena, Molina je pokušao da centrira, ali je izblokiran. Usledio je korner, novi pokušaj Moline, novi korner da bi u drugom pokušaju golman gostiju, koji je u Beogradu treći put u karijeri obukao dres Boltona, uhvatio loptu.

U poslednjem minutu prvog poluvremena gosti su došli do vođstva. Konfuzna intervencija Zvezdine odbrane omogućila je gostima da izvedu korner. Teimurijan je izveo korner, Spid pokušao glavom, a posle novog pada koncentracije domaće odbrane Janakopulos je asistirao, a Mek Kan pogodio desni donji ugao Ranđelovićevog gola - 0:1.
AP
Posle jednog minuta sudijske nadoknade vremena poluvreme je završeno.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imali su gosti. Pokušao je Vilhelmson, ali je lopta otišla visoko iznad gola Ranđelovića.

U prvih pet minuta nastavka igralo se slabo, a fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da ugroze golmana gostiju.

U 52. minutu reprezentativac Irana Teimurijan je ubacio loptu na pet metara od Ranđelovićevog gola, a Janakopulos na drugoj stativi pokušao glavom. Lopta je otišla pored gola.

Prva dobra akcija domaćih u 54. minutu – Jestrović se lepo zagradio na 25 metara od gola Boltona, iznudio je prekršaj. Iz sasvim dobre pozicije Milovanović je šutirao neprecizno.

Još tri minuta protekla su bez ijedne izglednije akcije jedne ili druge ekipe.
AP
U 63. minutu trener 'crveno-belih' Aleksandar Janković izvršio je prvu izmenu; umesto Nenada Jestrovića u igru je ušao Filip Đorđević.

Domaći tim ima inicijativu, lopta je češće na polovini gostiju, ali bez prilika za postizanje gola.

I pored činjenice da gosti imaju rezultat koji ih vodi u drugi krug, a Zvezda mora da postigne najmanje jedan gol, domaći tim i dalje igra sa samo jednim napadačem i bez dovoljno žara.

Pet minuta od 66. do 70. protekli su u prekidima igre i pokušajima da se dugim loptama 'izbaci' odbrana gostiju, a u 25 minuta nastavka fudbaleri Crvene zvezde nisu imali nijednu priliku da postignu gol.

Druga izmena u ekipi Crvene zvezde: umesto Milijaša u igri je od 73. minuta Burzanović. U 76. minutu fudbeleri Crvene zvezde dva puta su pokušali da uđu u šesnaesterac gostiju, zaustavljen je prvo Burzanović, posle toga i Koroman, a minut kasnije pokušao je i Molina.

Kao i prethodnici Kolumbijac je stigao do jednog od igrača gostiju i ostao bez lopte. Jedanaest minuta pre kraja utakmice Janković je izvršio i treću izmenu – iz igre je izašao Bronovicki, a ušao Anđelković.

Trener gostiju prvu izmenu izvršio je u 87. minutu, Bratena je zamenio Sinkler.

U samom finišu fudbaleri Crvene zvezde nešto ozbiljnije su napali, a posle četvrtog kornera za domaći tim (gosti izveli takođe četiri udarca iz ugla) fudbaleri Boltona uspeli su da naprave 'kontru' koju je prekinuo prekršajem Lukaš. Koroman je zbog prigovora dobio žuti karton.

U drugom minutu sudijske nadoknade još jedan centaršut Koromana, golman gostiju mirno je prihvatio loptu.

Janakopulos i Mek Ken 'potrošili' su još desetak sekundi, a posle greške Bajalice Sinkler je imao priliku da postigne i drugi gol za goste. Nije uspeo, a Belgijanac Alerts je posle tri minuta nadoknade odsvirao kraj meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

344 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: