EL: Treća pobeda "crno-belih"

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Sreda, 21.11.2007.

21:03

Default images

Košarkaši Partizana pobedili su italijansku Lotomatiku 91:86, u petom kolu Evrolige. „Crno-beli“ sada u grupi C imaju skor od tri pobede i dva poraza. Najefikasniji u ekipi Duška Vujoševića ponovo je bio Nikola Peković sa 21 poenom (7-11 za dva, 7-10 bacanja) i 8 skokova. U sledećem kolu Partizan Igokea gostuje Brose Basketu u Bambergu.

Pored Pekovića u timu prvaka Srbije i NLB lige Novica Veličković takođe je bio odličan sa 16 poena i 10 skokova, a odličnu rolu imao je i Dušan Kecman koji je meč završio sa 14 poena (3-5 za tri). U gostujućem timu Stefanson je postigao 17, Hokins 16, a Ukić 15 poena.

Iako su „crno-beli“ tokom celog meča kontrolisali igru i vođstvo, meč je prelomnjen tek u finišu. Partizan je bio mnogo uspešniji u skoku (Partizan 34, Lotomatika 22), pa je tako nadoknađen minus u izgubljenim loptama (Lotomatika 7, Partizan 11).

Partizan je imao prvi put ove sezone breme favorita u Evroligi, ali se to nije mnogo osetilo u igri. Prva četvrtina bila je izjednačena. U domaćem timu je, po običaju, dominirao Nikola Peković sa 9 poena u tom periodu, ali je sa druge strane raspoložen bio Roko Ukić sa poenom manje. Peković je u jednom od duela zaradio udarac u nos i Vujošević je morao da reaguje uvođenjem Vraneša, a Italijani su to iskoristili i trojkom Reja od table došli do prednosti nakon prvih 10 minuta (23:22).

Peković se vratio početkom druge deonice, a prvu ozbiljniju prednost Partizan je napravio u 15. minutu kada je serijom 7-0 došao do devet poena razlike (41:32). Ipak, Italijani su se nešto kasnije konsolidovali, pa su poenima Gamberinija u 20. minutu došli i do prednosti (51:50). „Crno-beli“ su na to odgovorili trojkom Petra Božića i jednim slobodnim bacanjem Čedomira Vitkovca, pa je na poluvremenu domaćin imao plus tri.
Reuters
Treća četvrtina bila je slična drugoj. Partizan je sve vreme vodio, ali ta razlika nijednom nije prešla 10 poena, pa je Lotomatika i dalje bila u igri.

Delovalo je tada da bi mogao da se desi preokret u poslednjih 10 minuta, ali izabranici Duška Vujoševića to nisu dozvolili. Na 4 minuta pre kraja Partizan je imao plus 7 (84:77), ali je tada Palasio napravio nepotebno nameran faul na Hoskinu koji je sa četiri poena u jednom napadu vratio svoj tim u igru. Ipak, nešto kasnije je iskusni Gregor Fućka u dva navrata bio po dva puta neprecizan sa linije slobodnih bacanja, i navijači u hali Pionir su mogli da odahnu.

Trener Partizana Duško Vujošević bio je zadovoljan zbog izuzetno važne pobede.

„Bila je ovo veoma važna utakmica za obe ekipe. Ekipa Lotomatike je pravo iz Milana došla u Beograd, i odlično se spremila za ovaj meč. Oni su one tri utakmice koje su izgubili praktično na jednu loptu, a Bamberg su rutinski dobili i bilo im je važno da pokušaju ovde da se vrate. Ne želim da komentarišem suđenje jer ne želim da moji igrači budu taoci mojih izjava. Zahvaljujem se navijačima, ali još jednom apelujem da se ne bacaju upaljači jer to ne donosi nikakav pritisak, samo kazne. Ako je već košarkaškoj Evropi interes da ima jake klubove iz Srbije, onda i mi moramo da budemo na nivou“, rekao je trener Partizana.

Vujošević je istakao i da ne treba previše dizati ekipu nakon ovog trijumfa.

„Ovde se strašno menja raspoloženje. Pričalo se o tome da ćemo imati skor 2-12, a sada se smatra da sigurno dobijamo u Nemačkoj. To nije tako, slede nam dve teške utaklmice, prvo gostovanje u Ljubljani, pa onda Bamberg, tako da ima još dosta posla.“

Strateg Lotomatike Jasmin Repeša rekao je da je zadovoljan napadom, ali ne i odbranom na ovom meču.

„Odigrali smo ceo meč korektno u fazi napada, ali u odbrani nikako nismo imali ono što je potrebno da se dobije u vrućoj atmosferi kakva je u Pioniru. Problem smo imalu u branjenju reketa, nismo imali rešenje za Partizanovu igru pod košem, i iz toga su počeli da nas probujaju i spolja. Žao mi je jer smo imali nekoliko puta priliku da prelomimo meč.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: