Spasojević na čelu FK Crvena zvezda

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2007.

20:02

Default images

Privrednik Toplica Spasojević izabran je za novog predsednika Fudbalskog kluba Crvena zvezda. Na sednici Skupštine aktuelnog šampiona, mesec dana posle odlaska Dragana Stojkovića sa te funkcije, Spasojević, predsednik ITM grupe, izabran je za njegovog naslednika, sa 52 glasa za, dok je petoro članova Skupštine bilo uzdržano.

Spasojević je Skupštini izložio petogodišnji plan razvoja kluba, i najavio donošenje dugoročnog plana do 2020. godine. Po rečima novog predsednika Zvezda mora da zadrži status najvećeg kluba u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, formira skautsku mrežu u Srbiji, regionu i širom sveta, i da transformiše školu fudbala u jednu od najjačih na svetu.

Spasojević je bio jedini kandidat za predsednika, a predložen je od strane Sportskog društva Crvene zvezde. Spasojević će u roku od 90 dana predložiti Skupštini nove članove Upravnog odbora.

Spasojević je od 2006. godine član Upravnog odbora Sportskog društva Crvena zvezda. Iste godine proglašen je i za poslovnog čoveka godine u Srbiji.

Predsednik je Udruženja korporativnih direktora Srbije, član Izvršnog odbora kluba "Privrednik", član Predsedništva Saveta ekonomista Srbije, potpredsednik Nacionalne alijanse za lokalni i ekonomski razvoj, predsednik Udruženja trgovine u Privrednoj komori Beograda u kojoj je i član Upravnog odbora, uključen je u izradu Projekta nacionalne strategije za privredni razvoj Srbije i koordinator je za trgovinu u Ekonomskom timu za Kosovo i Metohiju i jug Srbije.

Skupština Crvene zvezde otvorena je razrešenjem dužnosti Dragana Stojkovića, koji je na funkciji predsednika bio od jula 2005. godine.

Novi član Skupštine FK Crvena zvezda je Vladica Popović, koji će popuniti mesto nedavno preminulog Srđana Mrkušića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: