Ubedljiv poraz Zvezde u Solunu

Izvor: MR

Četvrtak, 08.11.2007.

20:32

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od grčkog Arisa u Solunu sa 3:0 (0:0) u okviru 2. kola Lige Uefa. Dva gola za domaću ekipu postigao je Papazoglu u 77. i 90. minutu, a jedan Koke u nadoknadi vremena. Zvezda je na stadionu "Kleantis Vikelidis" doživela ubedljiv poraz posle pada u finišu drugog poluvremena. Trener Milorad Kosanović odlučio se za izrazito defanzivnu postavku igre, bez centarfora, što se "crveno-belima" osvetilo kada je Papazoglu otvorio seriju grčke ekipe, 15-ak minuta pred kraj meča.

Do vodećeg pogotka Arisa i uprkos inicijativi domaćih, Zvezda je bila bliža prvom pogotku. Najbolju priliku propustio je Nenad Milijaš u 28. minutu, kada je na centaršut Anđelkovića sa leve strane glavom uputio udarac ka golu Arisa sa oko 5 metara, ali je Halkijas uspeo da odbrani.

U prvom poluvremenu, beogradska ekipa uspešno je zaustavila početne napade domaćih, a zatim je prenela igru na polovinu Arisa, ali bez ozbiljnijih prilika sve dok Kastiljo nije zapretio posle kornera u 13. minutu. Reprezentativac Ekvadora tom prilikom, međutim, nije najbolje uspeo da zahvati loptu na centaršut Moline.
Foto: Fonet
Usledio je zatim period inicijative domaćih, u nekoliko navrata zapretili su Havito, Felipe, Koke, kao i Vladimir Ivić iz slobodnog udarca, ali bez većih opasnosti po gol Ranđelovića.

Do velikog odmora inicijativu je imao Aris, Zvezda je šansu tražila iz kontranapada, uz jednu polupriliku Koromana, dok je, na drugoj strani, Zvezdina odbrana uspešno zaustavljala sve pokušaje domaćih fudbalera.

Početkom drugog poluvremena, slična situacija, a u jedinoj opasnijoj situaciji pred golom Zvezde, dobro je reagovao Anđelković i otklonio opasnost.

S druge strane, Milijaš je pokušao iz daljine u 72. minutu, ali je Halkias odbranio.

Pet minuta kasnije desio se prelomni trenutak na meču. Na ubačenu loptu u šesnaesterac Crvene zvezde odreagovao je Bronovicki, ali je Poljak loptu prosledio samo do rezerviste Papazoglua (ušao u igru 20-ak minuta ranije umesto Havita), koji sa oko 10-ak metara bez problema šalje loptu pored Ranđelovića za 1:0.
Slavlje Papazoglua (Foto: AP)
Posle vodećeg gola Arisa, Zvezda je zaigrala nešto ofanzivnije, šanse su propustili Anđelković i Koroman, da bi u 90. minutu Papazoglu rešio pitanje pobednika.

Mladi centarfor Arisa prihvatio je loptu na ivici šesnaesterca, ušetao se u kazneni prostor pored Kastilja i snažnim udarcem u desni ugao ponovo savladao Ranđelovića.

Samo minut kasnije, Koke se prošetao kroz odbranu Crvene zvezde i postavio konačnih 3:0.

Zvezda je tako doživela drugi poraz u grupi F Lige Uefa, pa "crveno-beli" i dalje ostaju bez bodova. Na tabeli vodi Bajern sa 4, Aris ima 3 (meč manje), Bolton 2, a Braga 1 (meč manje). U sledećem kolu Zvezda je slobodna, a zatim 6. decembra, dočekuje engleski Bolton.

Stadion: Kleantis Vikelidis. Gledalaca: 14.652.

Aris: Halkias - Neto, Vangeli, Papadopulos, Gijaro - Nebegleras, Garsija - Havito (Papazoglu 57), Felipe (Diogo 80), Koke - Ivić (Kalvo 67).

Crvena zvezda: Ranđelović, Bronovicki, Anđelković, Gaj (Burzanović 83), Tutorić - Kastiljo, Lukaš (Bogdanović 69) - Molina (Jestrović 79), Basta, Milijaš - Koroman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

600 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: