PAO se provukao u Pioniru

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Sreda, 07.11.2007.

22:55

Default images

Košarkaši Partizana poraženi su u trećem kolu Evrolige u Pioniru od Panatinaikosa rezultatom 94:90. „Crno-beli“ su šampionu Evrope pružili sjajan otpor, i u finišu meča su čak mogli i do pobede. Najefikasniji u ekipi Duška Vujoševića bio je sjajni Nikola Peković koji je uz 28 poena (10-8 za dva, 12-12 penali) imao i 10 skokova. Pored Pekovića odličan je bio i Milt Palasio sa 23 poena, a borbeni Novica Veličković je ubacio 14 poena.

U ekipi Željka Obradovića Sani Bećirović i Dimitris Dijamantidis ubacili su po 16 poena, a Spanulis je postigao poen manje.

Pred početak utakmice Bora Stanković i Dragan Kapičić uručili su Saši Đorđeviću, Predragu Daniloviću, Željku Obradoviću i sestri pokojnog profesora Aleksandra Nikolića Dubravki Rakočević priznanja povodom 50-godišnjice evropske klupske košarke, što je publika u Pioniru pozdravila ovacijama.

„Crno-beli“ su meč počeli sa previše respekta prema šampionu Evrope, i iako je Nikola Peković ubacio šest poena na startu, to nije bila igra koju je Partizan pružao u prva dva kola. Nezaustavljiv je bio Sani Bećirović koji je u prvih deset minuta postigao 10 poena, pa su Grci u 7. minutu imali visokih 21:9. Vujošević je reagovao tajm-autom, i Partizan je do kraja prve deonice smanjio na 24:16.

Početkom druge četvrtine Obradović je na teren ubacio Jasikevičiusa, ali je Vujošević odgovorio sa Božićem koji je sa nekoliko odličnih odbrana i ukradenih loptu doneo neophodnu sigurnost, i rezultat nije izostao pošto je Partizan u 15. minutu smanjio na 32:28. „Zeleni“ iz Atine su se nakon minuta odmora konsolidovali, i ponovo podigli prednost na 9 razlike, ali je Partizan uzvratio pa je nakon trojke Veličkovića u 18. minutu domaći tim prišao na samo dva razlike (41:39). Ipak, Dijamantidis je trojkom u poslednjoj sekundi prvog poluvremena sa devet metara vratio na plus pet (46:41).
Fonet
Drugo poluvreme počelo je sa dosta faulova na obe strane, a Partizan je u 23. minutu nakon nekoliko dobrih akcija Palasija i tjedne trojke došao do prvog vođstva na meču (51:50). Panatinaikos ipak uzvraća serijom 7-0, i trojkama Spanulisa i Bećirovića ponovo dolazi do prednosti (59:53).

Nakon toga Vujošević je reagovao minutom odmora što je i urodilo plodom pošto se „crno-beli“ ponovo vraćaju u meč i dolaze do najviših 66:64, na šta je Jasikevičius odgovorio trojkom. Poslednji napad u trećoj deonici imao je Partizan, i Peković je na asistenciju Palasija ubacio loptu kroz obruč za vođstvo „crno-belih“ 70:69 nakon 30 minuta.

Poslednja deonica počinje serijom 6-0 Panatinaikosa koji je u tim trenucima pojačao odbranu i vratio prednost, pa je Vujošević nakon toga zatražio novi tajm-aut. „Crno-beli“ su nešto kasnije prišli na 79:76, ali je Dijamantidis trojkom ponovo vratio goste na plus šest.

Partizan je u nastavku uspeo da zahvaljujući ponovo sjajnom Pekoviću uhvati priključak, pa je na 45 sekundi pre kraja prišao Grcima na dva razlike (90:88). Spanulis je promašio trojku u sledećem napadu, a Peković je nakon asistencije Tepića izjednačio na 13 sekundi pre kraja. Vujošević je odlučio da sam rešava sudbinu pa je pravio faul nad Dijamantidisom koji je oba puta pogodio. U sledećem napadu Veličković je nakon akcije Palasija bio sam na šutu za tri ali je promašio, pa su bodovi ipak otišli u Atinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

214 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: