Oleg Lužnji vd trenera Dinama Kijev

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.11.2007.

01:24

Default images

Trener kijevskog Dinama Jožef Sabo privremeno se povukao sa dužnosti zbog problema sa srcem, a ekipu će do daljeg voditi njegov pomoćnik Oleg Lužnji, saopštio je klub. Sabo je fudbalere Dinama preuzeo u septembru, kada je dotadašnji šef stručnog štaba Anatolij Demjanenko podneo ostavku zbog slabih rezultata u prvenstvu i Ligi šampiona.

Iskusni stručnjak i bivši igrač Kijevljana šezdesetih, Sabo, prethodno je u dva navrata trenirao fudbalere Dinama - devedesetih i u sezoni 2004/05, dok je njegov pomoćnik Lužnji stigao u klub početkom godine iz letonske ekipe Venta, u kojoj je završio karijeru kao igrač-menadžer.

Lužnji je igrao za Dinamo do 1999, kada ga je Arsen Venger doveo u Arsenal. Ukrajinac je na Hajberiju proveo četiri godine, tokom kojih se nije izborio za mesto standardnog prvotimca, pa je prodat u Vulverhempton, odakle je otišao u Letoniju.

Dinamo iz Kijeva u F grupi Lige šampiona posle tri kola zauzima poslednje mesto bez bodova, a u narednoj utakmici u sredu igra kao gost protiv Mančester Junajteda.

Na tabeli nacionalnog prvenstva Dinamo je trenutno trećeplasirani iza Šahtjora iz Donjecka i Dnjepra Dnjepropetrovsk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: