Juventus - Inter 1:1

Izvor: A G

Nedelja, 04.11.2007.

23:35

Default images

Fudbaleri Juventusa i Intera igrali su nerešeno – 1:1, u derbiju 11. kola italijanske Serije A. Šampion je poveo golom Hulija Kruza, a bod „Staroj dami“ doneo je bivši Interovac Kristijano Zaneti.

Derbi u Torinu počeo je sumnjivom odlukom sudije, pošto je Del Pjero u 6. minutu tražio najstrožu kaznu zbog starta Kordobe na petercu Intera. Usledio je mirniji period meča u kojem su gosti iz Milana bili bolji, ali bez prave prilike.

U 24. minutu Del Pjero je pokušao da iz slobodnog udarca iznenadi Žulia Cezara koji je ipak loptu odbio u korner. Gosti su poveli u pravom trenutku po njih, u 41. minutu. Kambijaso je sjajnom loptom ronašao Argentinca Kruza kome nije bilo teško da savlada Điđija Bufona i dovede goste do prednosti.

„Plavo-crni“ su vrlo lako mogli i da udvosrtuče prednost tri minuta kasnije. Ibrahimović je izašao sam ispred Bufona, ali je Kijelini u poslednjem trenutku intervenisao i izbacio loptu u korner.

Drugo poluvreme počelo je oprezno, a u 59. minutu Kambijaso je nakon slobodnog udarca Kruza i odbijene lopte postigao gol koji je ipak poništen zbog nedozvoljene pozicije Argentinca. Usledila je serija izmena na obe strane. Ranijeri je ubacio itrećeg napadača pošto je Nedveda zamenio Jakvinta, a Manćini je u igru uveo Burdisa i Suaza umesto Figa i Kruza.

Ibrahimović je mogao da reši meč u 68. minutu, ali je njegov udarac iz dobre pozicije Bufon ukrotio. U periodu od 72. do 78. minuta viđena je potpuno otvorena igra. Suazo je u dva navrata imao dobre prilike da postigne drugi gol za svoj tim, a Trezege i Noćerino su mogli da izjednače.

Taj period meča okončan je izjednačujućim golom Juvea. Jedna odbijena lopta pala je do Kristijana Zanetija koji je šutirao, a lopta je na putu ka golu zakačila Samjuela i savladala Cezara.

Do kraja više nije bilo uzbuđenja, pa je derbi završen bez pobednika. Inter je uz Fjorentinu jednia neporažena ekipa, i nalazi se na prvom mestu na tabeli sa 25 bodova, a Juve je ovim bodom stigao do broja 21.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: