Viljareal slavio u trileru

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Nedelja, 04.11.2007.

20:31

Default images

Fudbaleri Viljareala pobedili su Atletiko u Madridu 4:3, u najzanimljivijoj utakmici 11. kola španske Primere igranoj u subotu popodne. U ostalim mečevima pobede na gostovanjima ostvarili su i Valjadolid, Hetafe i La Korunja, Levante je slavio na svom terenu, a 1:1 je bilo u duelu Santander – Espanjol. Barselona je na Kamp Nou bila ubedljiva protiv Betisa - 3:0, a Bilbao je na svom terenu pobedio Rekreativo 2:0 u poslednjem meču kola.

U duelu treće i četvrte ekipe na tabeli bilo je mnogo uzbuđenja. Atletiko je vodio sa 2:0 i 3:2, ali su bodovi na kraju otišli u Viljareal. „Jorgandžije“ su povele u 9. minutu golom defanzivca Pabla Ibanjeza, a nakon što je Portugalac Simao Sabrosa u 24. minutu duplirao prednost, izgledalo je da će to biti laka pobeda domaćina.

Bivši igrač Mančester Junajteda Đuzepe Rosi smanjio je nakon pola sata igre, a do poluvremena je već bilo 2:2, pošto se Fuentes u 41. minutu upisao u strelce.

Drugo poluvreme počinje novim vođstvom Atletika koje je doneo Serhio Aguero u 61. minutu, ali onda je trener gostiju Manuel Pelegrini napravio ključan potez pošto je na teren poslao Turčina Nihata Kavečija koji je golovima u 69. i 89. minutu susreta doneo veliki preokret i pobedu svom timu.
Najveće iznenađenje priredila je ekipa Valjadolida koja je slavila u Saragosi. Domaćin je poveo u 13. minutu golom bivšeg igrača Betisa i Milana Rubena Oliveire, ali je do poluvremena Valjadolid sa tri gola potpuno skamenio domaće navijače. Viktor je doneo preokret golovima u 27. i 31. minutu, a već u 33. je bilo 1:3 nakon pogotka Rubia.

U drugom delu Valjadolid se umešno branio, i iako je Garsija Kalvo tokom drugog dela isključen, Saragosa to nije iskoristila. Diego Milito je golom u poslednjem minutu susreta samo ublažio poraz Saragose.

Ekipa Milana Smiljanića, koji je u meču protiv Santandera proveo svih 90 minuta na terenu, uspela je da osvoji bod pošto je kapiten tima Raul Tamudo golom u 89. minutu postavio konačnih 1:1. Pre toga, Santander je do prednosti doveo Čite, a domaći su pred kraj meča imali i igrača više na terenu jer je Koro u 82. minutu isključen.

Barsa se poigrala sa Betisom

Reuters
Ekipa Franka Rajkarda nastavila je sa odličnima izdanjima na Kamp Nou, a nova žrtva je bio Betis. Barselona je uz Real Madrid jedina ekipa sa stoprocentnim učinkom na domaćem terenu.

Konačan rezultat možda i ne odlsikava pravo stanje stvari na terenu, pošto su Ronaldinjo i drugovi lako mogli da postignu još četiri-pet golova. Već u osmom minutu Mesi je nakon akcije Ronaldinja i greške Huanita imao veliku priliku za vođstvo, ali je Portugalac Rikardo odbranio. Tri minuta kasnije Ronaldinjo i Inijesta odigrali su sjajan dupli pas, ali je volej Brazilca završio samo u spoljnoj mreži.

U 15. minutu i Anri se našao u prilici, ali je njegov udarac glavom nakon centsršuta Mesija Rikardo odbranio. Francuz je novu šansu imao u 21. minutu kada je nakon fenomenalnog dodavanja Ćavija petom pogodio prečku. Otpor gostiju iz Sevilje slomljen je u 32. minutu. Sjajni Inijesta je poslao odličnu loptu u prostor za Anrija koji je smirenim udarcem ispod Rikarda doneo prednost svom timu. To je bio peti gol Anrija od kada je prešao u Barselonu.

Drugi gol Barsa je postigla u 53. minutu. Ronaldinjo je, nakon što je fauliran na ivici kaznenog prostora, šutirao i to sjajno, pa Rikardo nije imao šanse. Usledio je period meča u kojem je domaćin na svakih minut - dva pravio prilike za gol. Ređale su se šanse Ronaldinja, Mesija i Anrija, i pravo je čudo kako je rikardo u tim trenucima ostao nesavladan. Ipak, tačku na fenomenalno izdanje svog tima stavio je Ronaldinjo još jednim golom iz slobodnog udarca u poslednjim trenucima meča.

U poslednjem meču 11. kola sastaju se Bilbao i Rekreativo.

Rezultati 11. runde:

Subota:

Maljorka - Valensija 0:2
Sevilja - Real Madrid 2:0


Nedelja:

Atletiko Madrid - Viljareal 3:4
Levante - Almerija 3:0
Osasuna - Hetafe 0:2
Santander - Espanjol 1:1
Mursija - La Korunja 0:2
Saragosa - Valjadolid 2:3
Barselona - Betis 3:0
Bilbao - Rekreativo 2:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: