Serija A: Puno golova u 90. minutu

Izvor: Miloš Todoroviæ

Nedelja, 04.11.2007.

17:52

Default images

Jedanaesto kolo Serije A obeležili su nerešeni rezultati i golovi u 90. minutu. Čak na četiri utakmice, golovi su bili postignuti u poslednjem minutu. Roma je prokockala vođstvo od 2:0 u Empoliju, pošto je utakmica završena 2:2. Napoli i Ređina su remizirali 1:1, a bez pobednika su bili završeni i mečevi Đenova - Palermo (3:3), Parma - Sijena (2:2) i Livorno - Udineze. Sampdorija je bila ubedljiva u gostima protiv Kaljarija (3:0), a Atalanta je takođe bila uspešna na gostovanju u Kataniji (2:1).

Đenova i Palermo podelili su bodove u uzbudljivom meču na stadionu ’Luiđi Feraris’ koji je završen rezultatom 3:3. Gosti su poveli već posle osam minuta igre preko Kavanija i imali su prednost u prvih sat vremena igre, dok Leon nije preokrenuo rezultat. Pomenuti igrač je golovima u 59. i 66. minutu preokrenuo rezultat u korist domaćeg tima. Đenova je imala prednost samo devet minuta, pošto je Brijenca izjednačio u 75. minutu. Činilo se da će domaći tim ipak da pobedi kada je Borijelo osam minuta pre kraja doveo Đenovu u vođstvo, ali je gol Amaurija ipak omogućio Palermu da se na Siciliju vrati sa osvojenim bodom.

Napoli i Ređina su podelili bodove na ’San Paolu’ u utakmici koja je završena rezultatom 1:1. Gosti su poveli u 54. minutu golom Viđijanija, ali je bod domaćinu doneo Laveci u poslednjem minutu utakmice.

Parma i Sijena su takođe odigrali nerešeno u uzbudljivoj utakmici na stadionu ’Enio Tardini’. Napadač Parme Bernardo Koradi doveo je svoj tim u vođstvo u 24. minutu. Samo deset minuta kasnije izjednačio je De Ćelje. Mateini je ponovo doveo Parmu u vođstvo deset minuta pre kraja, ali je Galopa izjednačio u 90. minutu. Još jedna utakmica završena je nerešeno, uz gol u 90. minutu.
Reuters
Roma je bila blizu pobede protiv Empolija, pošto je već posle pola sata igre vodila sa 2:0, golovima Žilija i Brigija. Ipak, domaći tim se nije predavao i Vanući je smanjio prednost gostiju golom u 67. minutu. Da Empoli osvoji zasluženi bod, potrudio se Đovinko fenomenalnim golom iz slobodnog udarca u 90. minutu.

Atalanta je odnela sva tri boda sa gostovanja u Kataniji. Langela je postigao dva brza gola u 57. i 59. minutu za vođstvo Atalante od 2:0, a domaći tim je od dosta šansi uspeo da iskoristi samo jednu i to u 82. minutu preko Spinezija.

Sampdorija je uspela brzo da se oporavi posle teškog poraza od Milana (0:5) u prošlom kolu. ’Dorija’ je na gostovanju u Kaljariju obezbedila pobedu već u prvom poluvremenu. Domaći tim je odolevao prvih pola sata, a onda su Volpi (33.), Karaćolo (39.) i Mađo (44.) rešili pitanje pobednika.

Jedina utakmica koja je završena bez golova bio je susret Livorna i Udinezea.

U mečevima odigranim u subotu, Milan i Torino remizirali su 0:0, a Fiorentina je pobedila Lacio u gostima 1:0.

Derbi meč između Juventusa i Intera počinje u 20:30.

Rezultati 11. kola Serije A:

Kaljari - Sampdorija 0:3
Katanija - Atalanta 1:2
Empoli - Roma 2:2
Đenova - Palermo 3:3
Livorno - Udineze 0:0
Napoli - Ređina 1:1
Parma - Sijena 2:2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: