Bivši atletski prvaci traže promene

Izvor: MR

Sreda, 31.10.2007.

19:18

Default images

Nekadašnji evropski šampioni - Vera Nikolić, Miloš Srejović, Snežana Pajkić, Slobodan Branković i Vladimir Milić, izjavili su u Medjunarodnom pres centru Tanjuga da će se "staviti na raspolaganje srpskoj atletici", kako bi se što pre razrešila višegodišnja organizaciona i rezultatska kriza "kraljice sporta".

Dvostruka prvakinja Evrope i svetska rekorderka Vera Nikolić naglasila je na konferenciji za štampu koju je sazvalo 27 članova Skupštine Atletskog saveza Srbije, da je neophodna " nova organizacija koja bi srpskoj atletici vratio stari sjaj".

"Naša atletika spala je na najniže grane. Zato tražimo promenu organizacije, kako bismo i mi mogli da damo svoj doprinos razvoju naše atletike", istakla je Nikolić, podsetivši na činjenicu da srpski atletičari na poslednjem Svetskom prvenstvu letos u Osaki nisu ostvarili nijedno finale, a kamoli medalju.

Evropska prvakinja na 1500 metara iz Splita 1990, Pajkićeva, takodje smatra da bivši šampioni "nisu dovoljno iskorišćeni".

"Tu smo da pružimo pomoć, da damo svoj udeo ", rekla je Pajkić, dodajući da je apel za promenama motivisan činjenicom da u srpskoj atletici vlada rezultatska stagnacija.

"Državni rekord koji sam oborila na EP u Splitu 1990. kada sam osvojila zlatnu medalju, oboren je tek prošle godine, Ipak, ni taj rezultat nije bio dovoljan da se udje u finale Svetskog prvenstva. Nešto u našoj atletici dakle, zaista ne valja!", zaključila je Pajkić.

Bivši šampion Evrope u troskoku Miloš Srejović predložio je da država ubuduće finansira 50 najboljih atletskih trenera Srbije čime će se uspostaviti strategija unapredjivanja srpske atletike.

"Sličan sistem primenili su svojevremeno Japan i skandinavske zemlje i rezultati su bili sjajni", podsetio je Srejović, uputuvši na kraju apel da se na predstojećoj Skupštini AS Srbije prevazidju podele medju atletskim poslenicima.

Evropski šampion na 400 metara u dvorani Slobodan Branković istakao je da je naša atletika " na lošijem nivou nego 1990. godine" i da je za to krivac loša organizacija.

"Naša atletika je mrtva već 15 godina. Oni sa kojima smo se ranije igrali na takmičenjima, sada su daleko ispred nas. Tu mislim na poljsku štafetu 4x400, osvajače bronze na SP u Osaki. Na Kupu Evrope 1990. naša štafete je bila 30 metara ispred poljske ekipe", podsetio je Branković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: