Nesrećni poraz Zvezde u 90. minutu

Izvor: IL

Četvrtak, 25.10.2007.

21:30

Default images

U prvom kolu grupe F lige Kupa UEFA, Crvena zvezda je izgubila od Bajerna iz Minhena rezultatom 3:2 (1:1). Pred oko 38.000 navijača, strelci su bili Ognjen Koroman u 16. i Nenad Milijaš u 74. minutu za Crvenu zvezdu, a Miroslav Klose u 20. i 86. i Toni Kros u 90. minutu za Bajern. Sledeći meč u Kupu UEFA Crvena zvezda igra sa Arisom u Solunu 8. novembra.

Crvena zvezda je u većem delu meča bila bolji tim od Bajerna, koji je dosta rezervisano ušao u meč. Samo povremeno, prvoplasirani tim Bundes lige posle 10 kola, pokazivao je kvalitete koje su po mnogima dovoljni da se ove sezone osvoji trofej u evrokupu.

U timu Milorada Kosanovića najjači utisak u prvom poluvremenu ostavio je Ognjen Koroman koji je bio nerešiva enigma za Filipa Lama, a njegovu lidersku ulogu u nastavku meča preuzeo je Nenad Milijaš. Kod sva tri gola Bajerna presudne su bile greške igrača odbrane Crvene zvezde i golmana Ranđelovića. Zvezdu je do boda delilo samo pet minuta, ali su dva centaršuta tinejdžera Tonija Krosa i dve greške odbrane Crvene zvezde presudili da epilog utakmice bude potpuno neočekivan za domaći tim.
BB
Hronološki meč je imao ovakav tok...

U Beogradu, na stadionu Crvene zvezde, pred više od 50.000 gledalaca počela je utakmica prvog kola grupe F lige Kupa UEFA, između prvaka Srbije, Crvene zvezde i Bajerna iz Minhena. Glavni sudija meča je Italijan Mateo Trefoloni. U Beogradu je trenutno osam stepeni, teren je dosta oštećen na pojedinim delovima, a posebno loše trava izgleda u šesnaestercima. Utakmici prisustvuje skoro hiljadu navijača Bajerna koji su došli iz Nemačke.

Sastavi timova koji su bili u opticaju tokom dana, ispostavilo se da su i oni za koje su se opredelili treneri Milorad Kosanović i Otmar Hicfeld.

Crvena zvezda: Ranđelović - Basta (46 Bajalica), Gaj, Tutorić, Anđelković - Kastiljo, Lukaš, Molina (90 Bogdanović), Milijaš, Koroman - Barkos (69 Burzanović)
Bajern Minhen: Rensing - Lel, Lusio, Jansen, Lam - Altintop (70 Šlaudraf), Van Bomel (81 Kros), Ze Roberto, Švajnštajger - Podolski, Klose
Beta
Početak utakmice protekao je u igri na sredini terena, koja je uglavnom bila ometena izuzetno lošim terenom. Prvi utisak je da je Koroman izuzetno motivisan ušao u ovaj meč i da preko leve strane, zajedno sa Anđelkovićm, može da bude veliki Zvezdin adut.

Prvi pravi napad na utakmici viđen je u 16. minutu i to je bila akcija za gol. Koroman je dobio loptu na levoj strani - Milijaš je bio asistent - i tražio je prostor da probije ka unutra, a onda je na ulazu u šesnaest metara odlučio da prebaci loptu na levu nogu i da probije Lama, koji ga je markirao, spolja. Bez problema Ognjen Koroman to je uspeo i preciznim udarcem po zemlji poslao loptu u dalji ugao Rensingovog gola.

Samo tri minuta kasnije Bajern je izjednačio. Lusio je pokupio loptu na sredini terena posle loše organizacije napada Zvezde. Kastiljo se okliznuo i stvorio Lusiju prostor da se lepo namesti i šutira sa dvadesetpet metara. Brazilac je šutirao, a lopta se nezgodno odbila od neravnog terena i pogodila golmana Ranđelovića u glavu. Na odbitak je natrčao Miroslav Klose i sa leve strane, sa desetak metara, plasirao loptu u mrežu.

Od 30. do 40. minuta viđene su dve, tri dobre polukontre i kontre Bajerna zaredom. Akcije su završavali Podolski i Klose, ali na sreću po Zvezdu bili su neprecizni. Ibrahim Gaj se dosta loše snalazi na "oranici", a nešto manje problema ima Tutorić.
Beta
Posle greške Lama na polovini terena u 38. minutu Koroman je krenuo u sprint po levoj strani. Istrčao je skoro 40 metara, izborio se za priliku za šut i lopta je otišla par metara pored desne stative. Koroman je do sada najzapaženiji igrač na terenu.

U drugo poluvreme Crvena zvezda ušla je sa jednom izmenom u odnosu na sastav koji je počeo utakmicu. Zbog povrede, Dušana Bastu na poziciji desnog "beka" zamenio je Miloš Bajalica.

Ernan Barkos kao jedini pravi napadač u timu Crvene zvezde vrlo teško dolazi u poziciju da ozbiljnije ugrozi gol Rensinga. Utisak je da neki brži i prodorniji igrač može mnogo više da napravi na ovakvom terenu. Na klupi Kosanović od napadača ima Igora Burzanovića i Filipa Đorđevića.

U poslednjih dvadeset minuta oba trebera uvode nove i sveže napadače. Burzanović je zamenio Barkosa, a umornog Altintopa Šlaudraf.

Prekrasan gol u 74. minut postigao je Nenad Milijaš. Primio je loptu na četrdeset metara od gola Rensinga, poveo je korak, dva i sa preko trideset metara poslao loptu u golmanov levi ugao. Lopta je ma petercu nezgodno odskočila i potpuno prevarila nemačkog golmana. Zbog skidanja dresa i napuštanja terena dok se radovao Milijaš je dobio žuti karton.
BB
U 86. minutu rezultat je ponovo poravnat. Mladi Kros uputio je centaršut sa leve strane sa tridesetak metara u peterac Crvene zvezde. Neobjašnjivo, Miroslav Klose oostao je potpuno sam ispred golmana Ranđelovića i praktično sa zemlje, plasirao loptu glavom pored golmana.

Posle dva prekrašaja koje je Miloš Bajalica napravio u vrlo kratkom roku i za koje je kažnjen žutim kartonima, sudijsku nadoknadu Crvena zvezda odigraće sa igračem manje.

I kada su svi očekivali lagani kraj utakmice, 17-godišnji Toni Kros uputio je još jedan centaršut sa leve strane sa skoro identičnog mesta kao i kod drugog gola. Lopta je išla po zemlji vrlo lagano, prošla je kroz puno igrača i iznenadila golmana Ranđelovića koji je nemoćno posmatrao kako ulazi u mrežu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

699 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: