Đoković: Timska pobeda

Izvor: MR

Nedelja, 23.09.2007.

17:33

Default images

Novak Đoković nije krio zadovoljstvo posle pobede nad Krisom Gučioneom i plasmana reprezentacije Srbije u Svetsku grupu Dejvis kupa. Đoković je najzaslužniji za ukupan trijumf srpskog tima sa dve pobede u singlu i jednom u dublu sa Nenadom Zimonjićem, ali je istakao da je ovo timska pobeda.

"Ovo nije samo moj uspeh , već uspeh cele moje zemlje", rekao je Đoković na konferenciji za novinare posle meča.

Komentarišući neke najave uoči odlučujućeg meča da će to biti samo formalnost, Djoković je rekao da je reč o nepoznavanju tenisa onih koji su to mogli da kažu.

"Gučione je jako nezgodan protivnik. Servis mu je najjače oružje. Kada mu on krene, ne postoji teniser koga ne može da pobedi. Protiv njega sam već igrao ove godine u finalu turnira u Adelaidi i bio je to veoma težak meč", rekao je Đoković.

On je, ipak, priznao da mu je laknulo kada je saznao da mu današnji protivnik neće biti Lejton Hjuit, već Gučione.

"Spremao sam drugačiju taktiku, jer sam očekivao Hjuita na terenu. Fokusirao sam se pre svega na fizičku spremu, jer sam znao da bi to bio naporan duel. Ipak, moram da priznam da sam odahnuo kada sam čuo da je došlo do promene i da neću igrati protiv Hjuita".

Govoreći o planovima za Dejvis kup naedne sezone, naš najbolji teniser je istakao da je sada u trenucima slavlja o tome teško govoriti, ali da nije tajna šta bi svi želeli.

"Još sam pod utiskom ove velike pobede koju smo čekali 20 godina. Naravno, voleo bih da budemo pobednici Dejvis kupa sledeće godine, ali do toga je daleko", rekao je Đoković, naglasivši da za trijumf protiv Australije velike zasluge ima i savetnik našeg tima Nikola Pilić, koji je umnogome pomogao srpskoj reprezentaciji da napravi ovako značajan uspeh.

Treći teniser sveta je dodao da je atmosfera koju je u Beogradskoj areni stvorilo 20.000 navijača najbolja u kojoj je igrao u karijeri.
Reuters
Đokovićev današnji protivnik Gučione nije krio da je razočaran porazom, ali je korektno čestitao Đokoviću na pobedi.

"Imao sam šansu u taj brejku trećeg seta da produžim meč i učinim ga neizvesnijim, ali sam kod rezultata 5:2 poklekao pred Novakovim servisom. Naravno, Novak je imao i veliku prednost zbog publike koja je neumorno navijala. Imao sam osećaj da sam u pravoj areni. Ipak, i publici svaka čast. Bili su korektni, nije bilo nedoličnog zviždanja, niti vređanja", rekao je Gučione

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: