Portugal - Srbija 1:1

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2007.

17:18

Default images

Fudbalske reprezentacije Portugala i Srbije odigrale su nerešeno 1:1 u meču grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine. Strelac gola za domaćina bio je Simao Sabrosa iz slobodnog udarca u 11. minutu, a izjednačio je Branislav Ivanović u 86. minutu. Srbija sada ima pet bodova manje od Poljske i tri boda manje od Finske, uz meč manje u odnosu na vodeći tandem. Portugalci su za bod bolji od našeg tima.

Utakmica je završena nezapamćenim incidentom, kada je selektor Portugalije Luis Felipe Skolari odmah po završetku meča udario Ivicu Dragutinovića, koji je zbog burne rekacije koja je usledila dobio crveni karton.

Utakmica nije bila naročito kvalitetna i lepa za gledanje, bez mnogo prilika za gol.

Portugalci su poveli u 11. minutu, kada je Simao Sabrosa precizno izveo slobodni udarac sa 18 metara.

Domaćin je sjajnu šansu za drugi gol propustio u 20. minutu: Bosingva je centrirao, Nuno Gomeš neometan sa pet metara glavom pogodio stativu, odbitak je pao na nogu Deku, ali je njegov udarac sa 12 metara zaustavio Stojković.
Fonet
Osim te prilike, odbrane su uspevale da se izbore sa napadačima pred oba gola.

Promena na terenu viđena je u poslednjih pola sata, kada je Havijer klemente izvršio hrabru dvostruku izmenu: umesto slabih Miloša Krasića i Zorana Tošića ušli su Nikola Žigić i Marko Pantelić.

Samo sedam minuta kasnije Srbija je imala fantastičnu priliku. Žigić je sprečio golmana da uhvati loptu, koja je pala na levu nogu Jovanoviću, ali napadač Standarda je neometan sa deset metara šutirao preko gola.

Pritisak srpskog tima se nastavio, a Portugalci su pretili iz kontri, pa je Klemente umesto Kuzmanovića uveo u igru Duljaja.

Četiri minuta pre kraja postignut je gol koji zadržava srpski tim u trci za mesto u Švajcarskoj i Austriji. Posle jednog faula pet metara unutar polovine Portugala Stanković je izvanredno gađao, Pantelić je pogodio Fereiru, lopta se odbila na nogu Ivanoviću, a igrač Lokomotive poslao je udarac pod prečku. Ivanović je bio u ofsajdu tokom akcije, ali se nemačke sudije nisu oglasile.
Fonet
Do kraja meča srpski tim je još dva puta zapretio golu Portugala, a meč je završen nemilim scenama pored portugalske klupe.

Po završetku utakmice Markus Merk je Dragutinoviću pokazao crveni karton za učešće u incidentu. Da li će i kako biti kažnjen izazivač incidenta Skolari, još uvek nije poznato.

Sledeći nastup srpske reprezentacije zakazan je za 13. oktobar u Jermeniji.

Portugal: Rikardo, Paolo Fereira, Fernando Meira, Petit, Simao, Ronaldo, Maniš (83' Meireles), Deko (77' Mutinjo), Nunjo Gomeš (65' Kvarežma), Bruno Alveš, Bosingva.

Srbija: Stojković, Rukavina, Ivanović, Vidić, Dragutinović, Z. Tosić (61' Žigić), Kuzmanović (71' Duljaj) , Stanković, Kovacević, Krasić (61' Pantelić), Milan Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

394 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: