Poraz Moskitosa posle produžetka

Izvor: B92

Petak, 10.08.2007.

23:01

Default images

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je na startu turnira u Strazburu od domaćina Francuske sa 93:87 posle jednog produžetka. Naši košarkaši odigrali su vrlo kvalitetnu utakmicu, a stručni štab može biti zadovoljan trenutnom formom.

Košarkaši reprezentacije Srbije pružili su izuzetno snažan otpor domaćinu turnira i tokom čitavog meča držali su korak sa Trikolorima. Ono što u ovom trenutku svakako može obradovati selektora Srbije Zorana Slavnića jeste vrlo kvalitetna igra, tzv "generacije 87", jer su u dosadašnjem toku priprema Aleksandrov, Teodosić, Tepić i Labović pokazali da mogu da se nose sa iskusnijim protivnicima.

Najefikasniji igrač utakmice bio je kapiten srpskog tima Milan Gurović koji je ostvario dabl-dabl učinak.sa 23 poena i 10 skokova, ali nije dao nijednu trojku iz 10 pokušaja. Nemanja Aleksandrov je ubacio 14 poena uz 9 skokova(imao je samo jedan promašaj iz igre 6-7), a Darko Miličić je bio strelac 13 poena.

U timu Francuske Dijavara je ubacio 18, a košarkaš Los Anđeles Lejkersa Roni Turijaf je postigao 16 poena uz šest skokova.

Srbi su u produžetku imali vođstvo u nekoliko navrata i pored činjenice da su ekstra vreme igrali bez Darka Miličića i Zorana Ercega koji su napravili po pet ličnih grešaka.

Francuska je u ovom duelu igrala bez Tonija Parkera, Borisa Dijaoa i Mikaela Pjetrusa, dok je Zoran Slavnić odmarao Nenada Mišanovića, Stefana Markovića i Novicu Veličkovića.

Naredni meč reprezentacija Srbije igra u Strazburu protiv Slovenije u subotu od 18 časova.

SRBIJA: Gurović 23, Miličić 13, Erceg 11, Aleksandrov 14, Jarić 8, Labović 4, Cvetković 4, Tepić 5, Rašić 3, Teodosić 2, Radivojević, Ilić.

FRANCUSKA: Turijaf 16, Ženo 13, Dijavara 18, F.Pjetrus 14, Žomis 9, Feršo 10, Vajs 6, Žifa 5, Badijane 2, Morando.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: