U19:Grci nakon teškog meča u finalu

Izvor: A K

Utorak, 24.07.2007.

20:18

Default images

Mlada reprezentacija Grčke je sa desetoricom igrača uspela da prođe u finale evropskog prvenstva za igrače do 19 godina, nakon što je Andreas Lampropulos postigao pogodak u poslednjem minutu za konačnu pobedu nad Nemačkom 3:2. Uprkos tome što su, nakon što je Vasilis Pliacikas izbačen, poslednju trećinu meča odigrali sa igračem manje, Grci su uspeli da održe jak tempo i na samom kraju dođu do pobede. U finalu će se sastati sa Francuskom, ili trenutnim prvakom Španijom.

Nemci, pobednici grupe B, počeli su utakmicu nešto ofanzivnije od protivnika, ali im je trebalo 19 minuta da uzdrmaju odbranu Grčke. Tako se golman Kiriakos Stratilatis suočio sa ozbiljnim problemima nakon što je Manuel Konrad zabeležio odličan šut sa 20 metara, koji je samo minut kasnije ponovio Sebastian Tirala.

U 25. minutu Nemačka je došla do željenog vođstva nakon što je odlični Tirala loptu prosledio do Anisa Ben-Hatire, koji je lako postigao gol. Bio je to tek drugi gol koji su Grci primili na ovom takmičenju.

Grci su uspeli da izjednače pet minuta pre poluvremena, pošto sav trud odlične nemačke odbrane nije bio dovoljan da zaustavi šut Ninisa, koji je završio u donjem uglu gola.

Od početka drugogo poluvremena Grčka je pokazivala inicijativu, i uspeli su da preokrenu rezultat u svoju korist u 58. minutu, kada je Kostas Mitroglu, koji je već imao nekoliko odličnih prilika volejem savladao golmana Manela.

Svega tri minuta kasnije, Vasilis Pliacikas je isključen zbog drugog žutog kartona. Nemci su nakon početnog šoka Grčke uspeli da stvore nekoliko prilika, i već četiri minuta nakon isključenja Pliacikasa uspeli su da dođu do izjednačenja preko penala, koji je realizovao  Ben-Hatira.

Grci su se očajnički borili, što im se isplatilo, jer je rezervista Lampropulos uspeo da u poslednjim trenucima meča postigne pobednički gol za Grčku. Nakon odlično izvedenog kornera uspeo je da nadvisi Danijela Švaba i postigne pogodak glavom, za konačnih 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: