Đurovski (ne)zadovoljan pripremama

Izvor: MR

Utorak, 24.07.2007.

11:48

Default images

Trener Crvene zvezde Boško Đurovski izjavio je da je samo delimično zadovoljan pripremama u Sloveniji i Austriji, koje su okončane prošle nedelje utakmicom protiv izraelskog Hapoela iz Tel Aviva. Đurovski kaže da je odnos igrača prema obavezama na treninzima i utakmicama bio odličan, ali da ne može da bude zadovoljan odbranom, nakon što je njegov tim primio najmanje jedan gol na svakoj od sedam pripremnih utakmica.

Zvezda je ostala neporažena tokom dosadašnjeg dela priprema, ali Đurovski kaže da nije zadovoljan igrom svog tima i dodaje da i dalje ne može da izdvoji jedanaest igrača koji će početi utakmicu protiv Levadije ili Pobede u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, koja je na programu krajem jula.

"Zalaganje na treninzima i utakmicama, kao i atmosfera u ekipi su za svaku pohvalu. Nisam zadovoljan kako igramo, ali to je kod mene uvek prisutno. Uvek težim napredovanju, boljoj igri, u potpunosti podržavajući Krojfovu ideju da u fudbalu mora konstantno da se napreduje", kaže Đurovski.

Kada su najnovija inostrana pojačanja u pitanju, Đurovski kaže da je najjači utisak na njega ostavio reprezentativac Hondurasa Vilson Palasios, koji još uvek nije potpisao ugovor, dok su ostali uglavnom bili neprimetni.

"Palasios je potvrdio da se radi o dobrom igraču. Ima kvalitet u napadu, mada je još u malom grču, ne ubacuje se koliko može. Ostaće sa nama u Beogradu, videćemo kakav će se dogovor postići sa njegovim klubom. Od Barkosa sam očekivao više; istina je da smo u dva poluvremena protiv Švadorfa i Hapoela videli malo od njega. Ipak, ne treba mu stavljati mač nad glavom, nije bilo mnogo vremena za uigravanje", rekao je Đurovski, koji u Austriji nije mogao da računa na Kolumbijca Molinu (zbog problema sa vizom ostao u Beogradu), kao ni na Poljaka Bronovickog, dok je Ekvadorac Salas odigrao samo 10-ak minuta zbog povrede.
"Molina je poslednjih dana radio sa Ivanom Adžićem. Čuo sam se sa njim i prve ocene su odlične. Rekao mi je da ima odličnu tehniku i šut levom nogom i da sjajno izvodi prekide".

Trener Crvene zvezde dodaje da razloge loše igre na pripremnim utakmicama treba tražiti u umoru igrača, ali da očekuje da će tim ući u formu do sredine avgusta.

"Verujem da ćemo sredinom avgusta biti potpuno spremni. Imamo i bez stranaca igrački potencijal koji može da trijumfuje nad Levadijom ili Pobedom. Menjao sam ekipu, nemam startnih 11, ali daleko od toga da ima razloga za brigu. Tim koji istrči na prvom meču u Bergamu trebalo bi uz jednu ili dve izmene da bude taj koji će u novoj sezoni predstavljati okosnicu. Važno je da u timu imamo trkački dominantne fudbalere; ko to ne bude mogao da isprati, neće moći da igra".

Ocenjujući igru Dušana Baste, Đurovski kaže da vezni fudbaler crveno-belih nije psihički spreman.

"Primetno je da je Basta glavom već u inostranstvu, da je već otišao. Nije psihički spreman i nema sumnje da bi i za njega i za klub bilo bolje da pronađe angažman. Jednostavno, u ovom trenutku nije psihički spreman".

Đurovski je istakao da priželjkuje još jedno pojačanje u napadu, s obzirom da, za sada, na toj poziciji na raspolaganju ima samo Argentinca Barkosa i mladog Filipa Đorđevića i dodaje da bi voleo da to bude Daniel Ljuboja.

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su na pripremama u Austriji i Sloveniji sedam utakmica, ostali su bez poraza, uz gol razliku 13:9. Pobede su ostvarene protiv Bežigrad Olimpije (2:1), Nafte (3:2), Švadorfa (2:1) i Hapoela (2:1), dok su remiji ostvareni u utakmicama sa Celjem (2:2), Aradom (1:1) i Vest Bromvič Albionom (1:1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: