Partizan deklasirao Zrinjski - 6:1!

Izvor: IL

Četvrtak, 19.07.2007.

20:29

Default images

Lako i ubedljivo fudbaleri Partizana ostvarili su pobedu u 1. kolu kvalifikacija za Kup UEFA. U Mostaru pobeđen je Zrinjski rezultatom 6:1 (2:0), a strelci za "crno-bele" bili su Dijara u 32, 60. i 63. minutu, Maletić u 52. minutu (prvog poluvremena), Jovetić u 48. minutu (drugog poluvremena) i Lazetić u 81. minutu. Počasni gol za Zrinjski postigao je Matko u 79. minutu.

Utakmicu je obeležio i desetominutni prekid meča, uz tuču navijača oba tima, kao i sukob "Grobara" sa redarima i policijom. Revanš meč igra se za dve nedelje, 2. avgusta, na stadionu Partizana.

U novom timu Partizana bolji od ostalih bili su trostruki strelac Lamine Dijara, vrlo korisni i uporni Brazilac Žuka na poziciji zadnjeg veznog igrača, kapiten Antonio Rukavina i Darko Maletić, koji je postigao pravi evrogol. Moreira je sa nekoliko atraktivnih poteza nagovestio svoje velike mogućnosti, ali je pokazao veliku neefikasnost. Zrinjski se predstavio kao vrlo slab tim, potpuno neuigran, nespreman i neozbiljan za takmičenje u Evropi.

Hronološki tok utakmice izgledao je ovako...

Novu takmičarsku sezonu Fudbalski klub Partizan zvanično je počeo utakmicom u Mostaru sa Zrinjskim, u okviru prvog kola kvalifikacija za ligu Kupa UEFA. Utakmici je prisustvovalo oko 9.000 navijača, a glavni arbitar meča na stadionu pod Bijelim brijegom bio je Italijan Andrea De Marko.

Pre početka utakmice u centru pažnje bio je i sukob Partizanovih navijača sa redarima, koji se ipak završio, činilo se, bez ozbiljnijih povreda, kada je meč već bio u toku. Treneri Blaž Slišković i Miroslav Đukić opredelili su za ove startne postave:

Zrinjski: Marić, Džidić, Džidić, Žuržinov, Landeka, Pezo, Đurić, Smajić, Selimović, Joldić, Rajović
Partizan: Božović, Rukavina, Mihajlov, Sikimić, Lazarević, Žuka, Maletić, Lazić, Moreira (76 Zajić), Dijara (67 Lazetić), Jovetić (81 Marinković)

Odlično je Partizan otvorio meč, iako sa čak devet debitanata na evro-sceni u prvom timu. Dve dobre akcije u prvih nekoliko minuta išle su preko Lazića i Jovetića, ali obe su završene nedovoljno dobrim šutevima na gol. U sedmom minutu prvi put su opasno pripretili i domaći – Rajović je odlično šutirao sa preko 25 metara, ali preko prečke. Druga dobra prilika za Zrinjski, posle dodavanja Selimovića, malo kasni Joldić.

Prekid utakmice u 13. minutu posle bakljade sa svih strana, lomljenja stolica , gađanja i sukoba navijača sa policijom i redarima. Posle desetominutnog prekida i intervencije igrača Partizana, koji su zamolili navijače da se primire, meč je nastavljen. U  međuvremenu, policija je na tribinama napravila tampon zonu između navijača dva kluba. Nejasno ostaje zašto to nije urađeno na samom početku.

Nova kontra "crno-belih" preko Dijare, ali lopta je bila prebrza za Senegalca. Novi napad ne uspeva da završi udarcem Moreira, koji je suviše držao loptu u svom posedu na desetak metara od golmana Marića, okrenut leđima protivničkom golu.

[0:1] U 32. minutu Partizan dolazi do vođstva. Moreira je prvo imao priliku da posle duge akcije i nekoliko odbitaka postigne gol, ali je njegov udarac sa 10 metara odbio Marić, ali je sve to odlično pratio Lamine Dijara i odbitak prosledio u mrežu.

Najbolja šansa za Zrinjski u 42. minutu posle loše ofsajd zamke Sikimića. Rajović je izdržao sve duele i uspeo da šutira iz trka, ali je Darko Božović odlično intervenisao nogama. U 45. minutu Jovetić je šutirao slobodan udarac sa preko 25 metara. Prvi put je bilo loše u živi zid, a posle odbitka ništa bolje.

U 51. minutu stopostotna prilika za Partizan. Kapiten Rukavina uputio je predivan pas za Moreiru, koji je potpuno sam primio loptu i sa dvadesetak metara pokušao da lobuje istrčalog Marića, ali je lopta otišla pored desne stative. U istom minutu i Jovetić je posle akcije Dijare imao "1 na 1" sa golmanom Mostaraca, ali je njegov šut završio u Marićevom telu.

[0:2] Dvadesetak sekundi kasnije prelep gol postiže Darko Maletić, i to "suvim listom". Sa desne strane pogodio je "desni spoljni" Partizana dalji ugao i doneo zasluženo prednost od dva gola beogradskom timu.

Posle 58 minuta, završeno je prvo poluvreme utakmice u Mostaru. Partizan je bio mnogo bolji rival i zasluženo na odmor ide sa dva gola prednosti.
Reuters
[0:3] U 48. minutu Partizan postiže i treći gol na ovom meču, a strelac je bio Stevan Jovetić. Petljali su domaći oko šesnaesterca, a njihovu neozbiljnost kaznio je Dijara, koji je presekao pas Džidića i asistirao mladom napadaču Partizana koji lako, sa 16 metara, pogađa nebranjenu mrežu.

U 58. minutu jedna naizgled ozbiljna akcija i Zrinjskog. Smajić je lako prošao Lazarevića na desnom krilu, ali je Sikimić uspeo da izblokira napadača "belih".

[0:4] U 60. minutu Dijara postiže i drugi gol na meču za 0:4. Maletić je odlično ubacio loptu s desne strane, a 24-godišnji bivši igrač Zrinjskog vešto je prebacio Romea Marića i pogodio desni ugao.

[0:5] Egzibicija "crno-belih" i Dijare u Mostaru se nastavlja, a Senegalac postiže i treći gol na meču. Opet je lako pobegao svojim čuvarima po levoj strani i lako plasirao loptu po zemlji za novi gol. Uz ovacije sa tribina, Dijara je napustio teren u 67. minutu, a umesto njega ušao je Žarko Lazetić.

[1:5] U 68. minutu statičnu odbranu Partizan kaznio je "rezervista" Zrinjskog Matija Matko, koji je posle nekoliko odbitaka uspeo da prevari Božovića i pošalje loptu preko linije za počasni gol.

U 74. minutu Almani Moreira je propustio novu stopostotnu šansu za beogradski tim. Lepo je loptu primio, na sedam-osam metara od gola, a onda nekontrolisano šutirao preko prečke. Desetak sekundi kasnije, umesto Portugalca na teren ulazi Zajić.

[1:6] U 81. minutu i Žarko Lazetić upisao se u listu strelaca. Jovetić je na sredini terena vukao loptu i sjajno video Lazetića na ivici kaznenog prostora. Iskusno je bivši igrač Bežanije izbegao ofsajd zamku i plasirao loptu za šesti gol Partizana.

Od 81. minuta umesto Jovetića na terenu je Nebojša Marinković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

170 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: