Slavnić objavio spisak

Izvor: Ðorðe Lazareviæ

Ponedeljak, 02.07.2007.

14:07

Default images

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Zoran Slavnić saopštio je spisak od 18 igrača za završni deo priprema za Evropsko prvenstvo. Spisak: Kosta Perović, Novica Veličković, Uroš Tripković, Milenko Tepić (Partizan), Nenad Mišanović, Tadija Dragićević, Nemanja Aleksandrov, Milan Gurović, Vuk Radivojević (Crvena zvezda), Stefan Marković (Hemofarm), Zoran Erceg, Dragan Labović, Branko Cvetković, Miloš Teodosić (FMP), Darko Miličić (Orlando), Marko Jarić (Minesota), Saša Pavlović (Klivlend), Aleksandar Rašić (Efes Pilsen).

Najveće iznenađenje je što je sa spiska izostavljen Miloš Vujanić, koji je izrazio želju da nastupa na prvenstvu u Španiji.

"Kada sam pročitao da mu je nevažno ko mu je trener, bilo mi je izuzetno drago, posebno jer mu je to bio povratak na veliku scenu posle dve operacije.  On treba 15. jula da primi injekciju za koleno. Ja sam mu dozvolio da sa svojim kondicionim trenerom vežba petnaestak dana i da na pripreme dođe pet dana kasnije, kao i da na treninzima radi po svom programu", naveo je selektor. "Vujanić to nije prihvatio. Tražio je da dođe na pripreme 5. avgusta, kao i da njegov trener prisustvuje našem radu i vežba sa njim. To ne dolazi u obzir", objasnio je Slavnić. 

"Na spisku su igrači koji imaju potrebnu težinu ili oni koji su poziv zaslužili isključivo kao perspektivni igrači. Oni imaju težinu, ali nema mesta da se vodi 30 igrača", rekao je trener.
"Nije bilo razloga da ga zovem. Igrao je diskretno u PAO, a bio sam spreman da ga stavim u najuži spisak. Lično, jako mi je žao."

Dan pre objavljivanja spiska selektor je ubedio Milana Gurovića da kao kapiten predvodi reprezentaciju, a tvrdi da će u Španiji sigurno igrati i Aleksandar Pavlović. Na pitanje da li očekuje otkaze nekog od igrača, Slavnić je odgovorio:

"Erceg je stigao. Očekujem sve 19. jula uveče u Kovilovu. Pavlović je dao reč, sve ostalo bi bilo iznenađenje i za vas i za mene."
Kad je rezultat u pitanju, Slavnić kaže da jedino može da garantuje veliku borbu svojih izabranika.

"Jedno je želja, drugo su objektivne mogućnosti. Mogu da dajem odgovore samo na konkretna pitanja, a ovo pitanje to nije. Poginućemo u Španiji, a vi ćete da odredite da li je to bio uspeh ili ne. Postoje razni porazi, sramni i nesretni, zaslućeni i nezasluženi, ali postoje i pobede."

Novi kapiten reprezentacije je Milan Gurović, od koga Slavnić mnogo očekuje na Evropskom prvenstvu.

"On je emotivac koji je teško podneo poraz svog tima u finalu i smatra da je imao potpuno nepravedan tretman od protivničkih navijača u plej-ofu. Tu dilemu smo brzo razjasnili, on igra za svoj narod. Još jednom o razlozima ko je zbog čega odbio da bi se od danas bavili samo onima koji će igrati u Španiji. Znate da je kod mene sve bez tajni."

Prema rečima Slavnića, Bojana Popovića i Marka Marinovića je probao na prvom treningu i nije bilo smisla da ih izbacuje sa najužeg spiska:  "Na spisku su igrači koji imaju potrebnu težinu ili oni koji su poziv zaslužili isključivo kao perspektivni igrači. Oni imaju težinu, ali nema mesta da se vodi 30 igrača".

Novo okupljanje reprezentacije je 19. jula u Kovilovu, a Slavnić neće imati sve igrače na raspolaganju zbog obaveza pojedinih igrača u mladoj i juniorskoj reprezentaciji. Nemanja Aleksandrov je u dogovoru sa Vladom Vukoičićem izostavljen sa spiska i biće na raspolaganju Slavniću, dok Teodosića, Tepića i Labovića očekuje Evropsko prvenstvo za mlade, a Markovića Svetsko juniorsko prvenstvo u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

298 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: