Real sve bliži tituli

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Subota, 26.05.2007.

22:52

Default images

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Deportivo 3:1, i tako zadržali čelo španske Primere. U drugoj utakmici 36. kola odigranoj u subotu Valensija je na Mestalji poražena od Viljareala rezultatom 3:2.

Ekipa Fabija Kapela je nastavila odličnu seriju u kojoj se nalazi, pošto im je ovo bio i šesti trijumf u nizu u Primeri, dok je Deportivo izgubio četvrti put u poslednjih sedam kola.

Madriđani ipak nisu tako lako došli do tri boda na ovom meču, pošto su meč prelomili tek u drugom poluvremenu. Domaćin je do prednosti došao nakon pola sata igre. Povratnik u reprezentaciju Engleske Dejvid Bekam sjajno je centrirao za Van Nistelroja, koji je glavom loptu prebacio za Raula čiji šut je izblokiran, ali je na loptu natrčao Serhio Ramos za 1:0, koliko je ostalo i na poluvremenu.

Drugo poluvreme počelo je dosta mirno, a prvu priliku imao je domaćin u 50. kada je Bekam iz slobodnog udarca pogodio stativu. Šok za sve na Bernabeu stigao je u 55. minutu. Golman Rala Kasiljas je nakon prekida gostiju dva puta odlično intervenisao, ali je u nastavku akcije Serhio uposlio Kapdevilu koji je poravnao na 1:1.

„Galaktičari“ su samo tri minuta kasnije ponovo imali prednost, i ponovo je najzaslužniji bio Bekam, koji je centaršutem pogodio Raula u glavu za 2:1. Tada je već bilo jasno da bodovi ostaju u Madridu, pošto ekipa iz La Korunje ima najslabiji napad u ligi.

Tačku na pobedu Reala stavio je najbolji strelac lige Rud van Nistelroj u 75. minutu. Raul je okružen nekolicinom igrača Deportiva u kaznenom prostoru izgubio loptu, na koju natrčava Nistelroj, i svojim 23. golom u Primeri ove sezone, postavlja, ispostaviće se, konačnih 3:1.

Real je prvi sa 72 boda, a Deportivo je na 13. mestu u ligi sa 36 bodova.
AFP
Valensija se porazom od Viljareala na svom terenu, praktično oprostila od titule.

„Slepi miševi“ su, ipak, i na ovom meču prvi postigli gol, a to im je bila i 26. utakmica ove sezone u kojoj su prvi poveli, dok je Viljareal nastavio sa sjajnim izdanjima (6. pobeda u nizu).

Domaći su do prednosti došli u 21. minutu. David Vilja je izbegao ofsajd zamku, ali ga je u pokušaju driblinga oborio golman gostiju Vijera, pa je sudija pokazao na belu tačku. Vilja je bio siguran izvođač, pa se tada činilo da će Valesija zabeležiti novi trijumf.

„Žuta podmornica“ se nije predala, i u 35. minutu je bilo 1:1, kada je nakon odličnog kontra napada strelac bio Dijego Forlan, a tim rezultatom je i završen prvi deo.

Drugo poluvreme nije mnogo obećavalo, sve do desetak minuta pre kraja, kada je usledila uzbudljiva završnica. Matijas je u 79. minutu odlično uposlio Jan Tomasona, koji je jakom udarcem po zemlji savladao Kanjizaresa za 2:1.

Valensija tada kreće na sve ili ništa, ali je u 87. minutu kažnjena, pošto su Tomason i Forlan odlično kombinovali u kontra napadu, a Urugvajac je na kraju obišao golmana Valensije za 3:1. Domaći su u nadoknadi vremena ipak postigli i drugi gol, a strelac je bio ponovo David Vilja nakon odlično izvedenog „slobodnjaka“.

Valensija ima 65 bodova i na četvrtom je mestu, a zahuktali Viljareal je 6. sa 56 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: