Partizan rafalno do drugog mesta

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Subota, 26.05.2007.

19:27

Default images

Fudbaleri Partizana pobedili su Mladost iz Apatina 7:1, u poslednjem, 32. kolu Meridijan Superlige. Partizan je tako preskočio Vojvodinu na drugom mestu u ligi, pošto su Novosađani poraženi na gostovanju Bežaniji 3:2. Posle dvogodišnjeg 'rata' na relaciji Uprava – navijači, južna tribina stadiona Partizana bila je prilično puna. Oko 5.000 Grobara svih 90 minuta je navijalo, a trećina vreman poslužila je za, povremeno neukusno, vređanje generalnog sekretara kluba, Žarka Zečevića.

Posle prvog gola igrači Partizana dotrčali su do tribine sa navijačima, a na kraju je grupa navijača stigla do terena i razgrabila dersove i šorceve fudbalera.

Golove za „crno-bele“ postigli su Rukavina, Lazetić (2), Bajić (2) i Zajić, dok je jedini gol za goste iz Apatina postigao Drakulić.

Vojvodina je u Železniku protiv Bežanije morala da pobedi kako bi završila na drugom mestu na tabeli. Novosađani su ipak poklekli, ali će i pored toga naredne sezone igrati kvalifikacije za kup UEFA. 

Milović je u 43. minutu doneo Bežaniji prednost, ali je najbolji strelac Vojvodine Ranko Despotović samp dva minuta kasnije izjednačio. Domaći su tri boda i kvalifikacije za kup UEFA osigurali u drugom delu, golovima Vukajlovića u 50. i Đurovskog u 53. minutu, pa je Despotović svojim drugim golom u 72. minutu samo ublažio poraz.

Partizan je sezonu završio sa 57 bodova, tri više od Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: