Dešamp napustio Juventus

Izvor: Miloš Todoroviæ

Subota, 26.05.2007.

11:22

Default images

Didije Dešamp podneo je ostavku na mesto trenera Juventusa, objavila je italijanska TV Skaj Italija. Iz kluba nije bilo nikakvog zvaničnog obaveštenja niti komentara. Francuz je vratio Juventus u Seriju A, posle sezone provedene u Seriji B u koju je klub bio izbačen zbog učešća u skandalu oko nameštanja utakmica.

Dešamp, koji je nedavno izjavio kako želi da trenira klub u prvoj ligi, razgovarao je sa zvaničnicima Juventusa.

Torinski klub je zvanično podržao Dešampa, ali mediji su redovno povezivali druge trenere sa pozicijom prvog trenera Juventusa, među kojima je bio i bivši trener Marčelo Lipi.

Skaj je naveo kako će Dešamp biti na klupi i na utakmici u kojoj Juventus dočekuje Mantovu i gde će jedan poen biti dovoljan da se obezbedi titula šampiona Serije B.

Juventus je osigurao povratak u Seriju A u prethodnom kolu, a sezonu je počeo sa minus devet bodova.

Dešamp, koji je kao igrač Juventusa osvojio Ligu Šampiona 1996. praktično je molio zvaničnike kluba da ga promovišu u trenera u julu prošle godine, kada je Fabio Kapelo napustio klub i otišao u Real Madrid nakon što je Juventus izbačen u Seriju B.

Iako je par velikih imena napustilo klub, uključujući i kapitena Italije Fabija Kanavara, Dešamp je ubedio igrače kao što su Đanluiđi Bufon i David Trezege da ostanu i odigraju jednu sezonu u Seriji B.

Pored povratka Juventusa u Seriju A, Dešamp je vodio Monako do finala Lige Šampiona 2004.

Čak i pre svoje ostavke, Dešamp je bio povezivan sa preuzimanjem Liona, a to mesto je ostalo upražnjeno pošto je Žerar Ulije napustio taj klub u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: