Oproštaj Siniše Mihajlovića 28.maja

Izvor: Miloš Todoroviæ

Ponedeljak, 14.05.2007.

17:57

Default images

Proslavljeni fudbalski reprezentativac Siniša Mihajlović će 28. maja na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu oproštajnom utakmicom završiti karijeru koju je započeo pre 20 godina u FK Borovo. Sa jedne strane terena naći će se aktuelni šampion Italije, milanski Inter, a sa druge "Mihin tim", koji je on sam odabrao, a činiće ga slavna imena evropskog i svetskog fudbala, koji su i sami, poput Kristijana Vijerija i Frančeska Totija, potvrdili dolazak u Novi Sad.

Sav prihod od utakmice namenjen je štićenicima Doma za decu bez roditeljskog staranja u Sremskoj Kamenici i sportistima-invalidima Novog Sada, najavio je danas  Mihajlović na konferenciji za novinare kojoj je, pored brojnih ličnosti iz sporta, kulture i biznisa, prisustvovao centarfor Intera švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović, jedan od najboljih svetskih napadača.

"Voleo bih da sam sa Mihajlovićem igrao veći deo karijere, jer bih uz njegovu pomoć sigurno postigao mnogo više golova", rekao je Ibrahimović i izrazio nadu da će naš proslavljeni as izgraditi i uspešnu trenersku karijeru.

Prema nezvaničnim informacijama, ulaznice za Mihajlovićevu oproštajnu utakmicu koštaće između 15 i 20 evra, a njihova prodaja trebalo bi da počne u utorak.

Mihajlović je rođen 20. februara 1969. godine u Vukovaru. Karijeru je započeo 1986. u Borovu, da bi potom od 1988. do 1991. igrao u Vojvodini, sa kojom je 1989. osvojio titulu prvaka Jugoslavije.

Proslavio se u dresu beogradske Crvene zvezde u koju je prešao u januaru 1991. i iste godine osvojio titulu prvaka Evrope i Interkontinentalni kup.

Kasnije je sa mnogo uspeha igrao za italijanske klubove Romu, Sampdoriju, Lacio i milanski Inter u kojem je 2006. okončao igračku karijeru, a gde trenutno radi kao pomoćnik trenera Roberta Manćinija. Tokom 14 sezona provedenih u Italiji Mihajlović se proslavio kao jedan od najboljih svetskih izvođača slobodnih udaraca.

Za reprezentaciju Jugoslavije Mihajlović je od 1989. godine odigrao 63 utakmice i postigao 10 golova. Učestvovao je na prvenstvu Evrope 2000. u Belgiji i Holandiji i svetskom šampionatu 1998. u Francuskoj.

Mihajlović je tokom karijere odigrao preko 400 utakmica i osvojio čak 16 trofeja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: