Nagradni fond na Vimbldonu 16,6 mil

Izvor: Miloš Todoroviæ

Utorak, 24.04.2007.

15:44

Default images

Nagradni fond na Otvorenom prvenstvu Engleske u Vimbldonu ove godine će biti za 8,7 procenata veći nego prošle godine i iznosiće 16.620.275 evra, a pobednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji pripašće po milion i 30 hiljada evra, saopštili su organizatori najprestižnijeg gren slem turnira.

Prvi put otkako su 1968. godine na Vimbldonu uvedene novčane nagrade, teniseri i teniserke će dobijati iste premije od prvog kola do finala. Pobednik prošlogodišnjeg Vimbldona Rodžer Federer prošle godine je dobio ček na 946.381 evro, dok je Ameli Morezmo za usti uspeh nagrađena sa 903.036 evra.

"Ni jedan teniski turnir u istoriji nije imao veći nagradni fond", izjavio je predsednik Ol Ingland kluba Tim Filips.

Na turniru koji će biti održan od 25. juna do 8. jula prvi put će biti primenjena tehnologija nazvana "Oko sokolovo", koja omogućava da se neposredno posle izvedenog udarca na velikom ekranu vidi njegova kompjuterska simulacija. Ekrani će biti postavljeni na Centralnom terenu i terenu broj jedan, ali još nije poznato kako će igraci moći da ih koriste.

Na prvom godišnjem gren slem turniru u Melburnu, kao i na turnirima Masters serije, igrači imaju pravi na dva neuspešna čelendža u jednom setu, ali organizatori Vimbldona razmišljaju o povećanu tog broja.

"Igranje na travi se razlikuje od igranja na drugom podlogama, zbog čega razmatramo mogućnost da povećamo broj čelendža u jednom setu", rekao je izvršni direktor Vimbldona Jan Riči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: