Unikaha trojkama do trijumfa

Izvor: Saša Ozmo

Utorak, 03.04.2007.

23:22

Default images

Košarkaši Unikahe su u španskom derbiju u prvom četvrtfinalnom meču Evrolige bili bolji od Barselone rezultatom 91:75 (17:24, 29:16, 26:19, 19:16). Sjajan šut za tri poena, pre svih Markusa Fajsona, omogućio je domaćima da nadoknade deficit iz prve deonice i zasluženo stignu do trijumfa.

Statistički perfektnu partiju pružio je Marko Tušek, koji je ubacio 11 poena (1-1 za dva, 2-2 za tri, 3-3 bacanja), imao 4 skoka i 2 asistencije. Markus Fajson je zabeležio 17 poena, a Pepe Sančes je, pored 5 poena, imao i 7 uspešnih dodavanja. Ignasio de Miguel je postigao 13, a Berni Rodriges 12 poena.

U taboru gostiju, najbolji je bio Huan Karlos Navaro sa 15 poena i čak 9 iznuđenih faulova, dok je centar Denis Markonato uknjižio 11 poena i 8 uhvaćenih lopti. Bazile je ubacio 10 poena, baš kao i hrvatski plej Roko Ukić.

Meč je počeo izjednačeno, da bi pred kraj prvog dela igre Navaro i Bazile ubacili po trojku, a Ukić polaganjem u poslednjim trenucima donosi Barsi prednost od sedam poena – 24:17.

Ekipa Duška Ivanovića je uvećala prednost na 9 poena, ali Unikaha, predvođena De Miguelom i Tušekom (ukupno 21 poen u drugoj deonici), pravi seriju od 17:2 i preokreće rezultat u svoju korist – 46:40 na poluvremenu.

Trojkama Rodrigesa i Kabesasa tim Serđa Skariola dolazi do prednosti od 13 poena, a svaki nalet Navara, i ostalih, domaći su odbijali pogocima iz veoma teških pozicija. Ukić je pokušao da pokrene Barsu trojkom na početku poslednjeg perioda, ali su domaći umešno čuvali vođstvo ofanzivnim skokovima i dugim, pozicionim napadima, koje je predvodio Pepe Sančes.

Drugi meč na programu je u četvrtak u Barseloni, a majstorica će se, ako bude potrebno, odigrati sledećeg četvrtka u Malagi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: