Mirko Novosel član Kuće slavnih

Izvor: Saša Ozmo

Utorak, 03.04.2007.

18:08

Default images

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Jugoslavije, poznati hrvatski stručnjak Mirko Novosel, u septembru ove godine postaće član Kuće slavnih u Springfildu, a to priznanje dobili su još trener Los Anđeles Lejkersa Fil Džekson, bivši trener madridskog Reala Pedro Fernandes i Roj Vilijams, trener univerziteta Severna Karolina.

Najveći uspeh sa reprezentacijom 68-godišnji Novosel ostvario je na Olimpijskim igrama 1980. godine u Moskvi, kada je Jugoslavija osvojila zlatnu medalju. Naše košarkaše vodio je i na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976, kada su osvojili srebro, kao i na OI u Los Anđelesu 1984, kada su zauzeli treće mesto.

U karijeri je radio u samo dva kluba, Ciboni i Napulju, a sa najboljih hrvatskim klubom osvojio je Kup šampiona (1985), dva puta Kup Kupova, sedam nacionalnih kupova i tri titule prvaka Jugoslavije. Za najboljeg trenera Evrope bio je proglašen 1985. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: