"Gužva" na sredini terena

Izvor: Ilija Kovaèiæ

Subota, 17.03.2007.

13:24

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente objavio je spisak igrača pred dve kvalifikacione utakmice, sa Kazahstanom 24. marta u Alma Ati i Portugalijom, četiri dana kasnije u Beogradu.

Na Klementeovom spisku su 22 imena, četvorica debitanata i samo trojica napadača. Najveća 'gužva' je na sredini terena, gde su zbog toga što Dejan Stanković ima parne kartone i neće igrati u Kazahstani, čak desetorica igrača.

Na spisku se nalaze golmani Stojković i Avramov, igrači odbrane Marković, Rukavina, Krstajić, Dragutinović, Tošić, Vidić i Stepanov, igrači sredine terena Duljaj, Kovačević, Stanković, Ergić, Trišović, Koroman, Janković, Kuzmanović, Babović i Krasić i napadači Pantelić, Žigić i Lazović.

"Naši ciljevi su jasni. Mi u Kazahstan idemo da pobedimo, a iz iskustva znam da je takvu utakmicu najteže dobiti", rekao je selektor Havijer Klemente.

On je podsetio da će dodatni problem za naše reprezentativce biti loš teren i što će Kazahstan sigurno igrati defanzivno.

“U takvim uslovima svaka reprezentacija ima problema i naš tim mora pokazati karakter protiv protivnika koji je inače slabiji od našeg državnog tima”.

Selektor Srbije je posebno govorio o potrebi uvodjenja mladih reprezentacija u državni tim. On ne samo da time brine o budućnosti državnog tima već želi da, pre svega, pružanjem prilike mladim igračima poveća konkurenciju u timu.

"Za svako mesto u timu imamo nekoliko alternativa. Na mestima na kojima smo slabiji želimo da uvedemo mlade igrače i zato su u naš državni tim pozvani Rukavina, Kuzmanović, Babović, Krasić i Janković.", dodao je Klemente.

Dejan Stanković će igrati samo u drugoj utakmici sa Portugalcima, ali će trenirati sa ostalim reprezentativcima do odlaska u Kazahstan i posle njihovog povratka iz Azije. U međuvremenu će raditi u Milanu sa svojim klupskim drugovima.

U Fudbalskom savezu ističu zadovoljstvo što je na 10 dana pre utakmice protiv Portugalije na Marakani već prodato 30.000 od 50.000 štampanih ulaznica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: