Marko Baša će igrati za Crnu Goru

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Petak, 16.03.2007.

01:22

Default images

Fudbaler francuskog Le Mana Marko Baša definitivno je odlučio da ubuduće igra za reprezentaciju Crne Gore, pišu podgoričke 'Vijesti'. Baša neće biti u sastavu Crne Gore na prvoj utakmici sa Mađarskom ali će od juna Zoran Filipović moći da računa na njega.

"Moj jedini izbor je Crna Gora i tu nema dileme. Zbog objektivnih okolnosti propustiću meč sa Mađarskom, ali od juna sam na raspolaganju selektoru Filipoviću. Želim sreću momcima koji budu igrali protiv Mađarske, nadam se da će pobijediti na debiju i tako napraviti dobru uvertiru za iskušenja koja nas očekuju," rekao je Baša za 'Vijesti'.

Zoran Filipović, selektor reprezentacije Crne Gore pozdravio je odluku igrača koji je 2005. godine za 'A' selekciju Srbije i Crne Gore odigrao tri meča.

"Lepa vest i dobar znak. Kao što sam već rekao, kvalitet igrača je veoma važan, ali možda je važnija želja fudbalera da igraju za crnogorsku reprezentaciju, da ostave srce na terenu zbog nacionalnog tima... To je poenta. Ovim gestom Baša je spojio obe osobine. Reč je o odličnom igraču, koji ima želju da nosi dres Crne Gore. Baša je uz to kapiten Le Mana, što je znak i da je prava osoba, lider. Nije lako biti kapiten u stranoj zemlji. U svakom slučaju, drago mi je što je priča sa Bašom imala srećan kraj za nas," rekao je Filipović.

Marko Baša rođen 29. decembra 1982. u Trsteniku, a igrao je za Prvu petoletku, Proleter iz Zrenjanina, OFK Beograd i Le Man.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: