Perović za B92: "Dolazi bolje vreme"

Kosta Perović jedan je od igrača od kojih se očekuje da u bliskoj budućosti pokaže koliko vredi. Godinama su se mnogi pitali kada će centar Partizana pokazati da je sazreo, većina igara u Evroligi ove sezone pokazala je da je Perović sasvim ozbiljan igrač koji još može da napreduje.

Učesnik poslednjeg SP i EP u Švedskoj 2003. godine priča o tome šta očekuje od 'ostatka sezone' i kakvi su mu planovi za sledeću.

Partizan je u 'Top 16' Evrolige ušao prvi put od kada Kosta Perović igra u seniorskoj ekipi. On kaže da je korist od toga velika.

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Nedelja, 18.02.2007.

01:42

Default images

"Od nas se očekivalo već pet godina uđemo. Uspećemo, nećemo, na kraju smo u Top 16 ušli na malo neobičan način, porazom od Unkahe. Ipak, na nekim ranijim utakmicama pokazali smo da to zaslužujemo. Svakom od nas puno znači tih šest utakmica, to je još šest nedelja više u najelitnijem evropskom takmičenju."

U prvom kolu druge faze Partizan je izgubio od Olimpijakosa. Sledeći protivnik još je nezgodniji, uz to igra se u Moskvi.

"CSKA je aktuelni prvak Evrope. Jedna od najboljih ekipa u ovom takmičenju trnutno. Dva puta smo proteklih godina gubili u Moskvi sa velikom razlikom. Igramo na kartu rasterećenosti, da odemo tamo i odigramo najbolje što umemo. Pokazali smo da možemo da igramo dobro, niko od nas nije očekivao da u Tel Avivu odigramo 'na jednu loptu', imali smo šut za pobedu protiv Makabija. Potvrdili smo to u Atini protiv Panatinaikosa. Idemo da pokušamo još jednom da odigramo bez pritiska, da kao u Izraelu i Grčkoj odigramo u Moskvi," kaže Perović.
Posle 21 kola regionalne NLB lige Partizan je na deobi drugog mesta. Ranijih godina moglo se čuti da 'crno-belima' Jadranska liga nije prioritet.

"Cibona nije puno ispred nas. Idemo na što bolji plasman u ligaškom delu takmičenja, videćemo šta će se desiti. Pokušaćemo da budemo prvi pred plej of, ako ne prvi, onda drugi ili treći, naravno. Cilj je da se osvoji Jadranska liga iako ove godine prvak ne ide direktno u Evroligu."

Zbog činjenice da se igra u drugoj fazi Evrolige nema prostora za naporniji rad na treninzima, odnosno, Partizan ne moe da se za završnicu domaće Superlige priprema kao ranijih sezona.

"Nema ništa od primene tog plana. Nastavili smo sa igrama u Evroligi tako da u ritmu sreda – subota ili četvrtak – nedelja imamo ozbiljne utakmice. Još uvek radimo po 'starom programu', kada se učešće u Evroligi završi možemo da pređemo na novi sistem."

Poslednjih nekoliko godina svaka akcija reprezentacije imala je isti uvod, ko hoće i može a koga nećemo gledati u reprezentaciji. Perović kaže da je on 'uvek na raspolaganju'.
"Otvoren sam za poziv u reprezentaciju ako selektor bude smatrao da sam potreban. I dalje se čeka uspešna smena generacija, da se sve kockice slože, da zaigramo na nivou koji nas je krasio u prethodnim godinama i decenijama. Videćemo da li će to biti moguće sada u Španiji ili nekom drugom prilikom," rekao je Perović.

Centar Partizana ne slaže se sa procenama da je košarka na 'konačnoj stranputici'.

"Ima krize, bilo bi glupo reći da nije tako, ali iskreno se nadam da dolazi bolje vreme. Uspeh mlade reprezentacije u Turskoj, dobre igre mlađih selekcija pokazuju da ima potencijala. Kada se smena generacija konačno završi siguran sam da će sve profunkcionisati."

Kosta je 'već viđen' u NBA ligi. Prošle sezone prava na njega 'pokupila' je ekipa Golden Stejta, a on kaže da želi da uskoro ode u Ameriku.

"Iskreno se nadam i voleo bih da zaigram u NBA ligi već sledeće sezone. Imam od kluba odrešene ruke za odlazak u SAD. Vidim sebe tamo, mislim da mogu da igram, naravno uz neke modifikacije. Pre svega, moram da napredujem u fizičkoj snazi, ako ojačam, mislim da mogu da uspem u NBA," kaže Perović.

Pored saigrača iz Partizana i reprezentativnih selekcija o NBA ligi razgovara i sa Kamingsom i Drobnjakom.

"Puno razogvaram sa Drobnjakom, on ima ozbiljno iskustvo u NBA ligi, Kamings je igrao baš za Golden Stejt, često se čujem sa Krstićem. Znam i ja kako to izgleda, bio sam na treninzima pred draft, bio sam na draftu, koliko-toliko sam upoznat sa sistemom rada u NBA klubovima. Zaista se nadam da ću sledeće sezone igrati tamo," kaže za kraj Kosta Perović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: