SAFS: Srbija - Rusija 10. marta

Izvor: Miloš Jovanoviæ

Petak, 16.02.2007.

18:34

Default images

Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu odigraće 10. marta još jednu prijateljsku utakmicu. Protivnik će ovoga puta biti selekcija Rusije, a cilj meča je dodatno uigravanje pred evropsko prvenstvo u Austriji, koje će se održati u avgustu ove godine.

Zbog zauzetosti terena u Beogradu, reprezentacija će Ruse ugostiti na stadionu FK Kabel u Novom Sadu, inače domaćem terenu novosadskih Dukesa. Zbog malog kapaciteta stadiona štampaće se samo 2 hiljade karata. Karta će koštati 300 dinara.

Utakmica je početak saradnje između Saveza Rusije i Srbije, a igra se za Kup Slovena, koji se osniva sa ciljem da okupi reprezentacije iz centralnog i istočnog dela Evrope. Inicijativa je potekla iz SAFS-a, i u narednim godinama će se proširiti na Poljsku, Slovačku, Češku, Ukrajinu i druge zemlje.

Ovo će do sada sigurno biti najozbiljniji protivnik Srbije u prijateljskim mečevima. Rusija se takmiči na Evropskom prvenstvu u grupi B, jednoj grupi iznad Srbije. Na poslednjem Evropskom prvenstvu te grupe, 2004. godine, Rusi su završili treći. Na prošlogodišnjem šampionatu za juniore ruski mladi tim je osvojio peto mesto.

Okosnicu ruskog tima čine igrači Moscow Patriotsa, tima koji se poslednjih pet godina takmičio u Eurobowlu, bez većih uspeha, osim 2004. godine kada su došli do polufinala. Ove godine će se ponovo takmičiti protiv najjačih evropskih ekipa, u grupi 2 ovog takmičenja.

Utakmica će se za Srbiju odigrati nakon prvog okupljanja reprezentacije od turnira u Hohenemsu, koji se igrao krajem oktobra prošle godine, i na kojem je naša selekcija ostvarila dve pobede u dva odigrana meča. Dvodnevne pripreme će se održati u Vršcu, 3. i 4. marta, a spisak igrača koje je pozvao selektor Igor Hoffmann  biće objavljen 23. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: