Embid "pecka" Jokića: Neki su bili MVP, a nisu uradili ništa

Džoel Embid nastavio je da šalje tzv. otrovne strelice tokom diskusije o MVP kandidatima.

Izvor: MT

Ponedeljak, 27.03.2023.

18:30

Embid
EPA-EFE/RHONA WISE

Košarkaš Filadelfije glavni je favorit za prestižno priznanje, iako mu je najveća konkurencija Nikola Jokić, dvostruki uzastopni osvajač ove nagrade.

Embid uporno ističe da ga MVP ne zanima, a takođe govori o tome da se nikada nije trudio da nabija statistiku.

"Nisam dvostruki MVP. Nikada nisam bio u najboljoj petorci lige, nikada nisam ništa osvojio. Zašto bi onda pritisak bio na meni, kada su tu momci koji su osvajali MVP nagrade, a takođe nisu uradili ništa", rekao je Embid za "Atletik".

Embid je govorio i o kriterijumima u MVP trci.

"Kriterijumi se menjaju. Kada pričamo o prethodne tri godine kada sam bio u trci, najpre je bilo da nisam imao dovoljno utakmica. Pa sam prošle godine odigrao dovoljno, bio prvi strelac lige i naravno, Nikola je zasluženo osvojio nagradu, ali s druge strane, bio je šesti na Zapadu. A onda ove godine, ponovo sam prvi strelac, radim sjajne stvari u odbrani... Pa trebalo bi da budem u najboljem defanzivnom timu lige... Ne zanima me, ali svake godine je nešto", dodao je on.

Centar Siksersa kaže i da analitika nema mnogo smisla.

"Možete da pričate o analitici koliko god želite. Kada imate neke momke u ligi, vidite da nisu dobri u defanzivi, ali analitika vam kaže da su najbolji defanzivci. Tada analitika uopšte nema smisla", kazao je Embid.

Embid ove sezone ima u proseku 33,3 poena, 10,2 skoka i 4,2 asistencije po meču.

Sa druge strane, Jokić ima 24,9 poena, 11,8 uhvaćenih lopti i 9,9 dodavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: