"Ludnica" u Dalasu: Spektakularna pobeda Lejkersa posle -27, Dončić i Irving nemoćni

Zajedno smo ispratili spektakularne pobede Los Anđeles Lejkersa nad Dalas Maveriksima i Atlanta Hoksa nad Bruklin Netsima.

Izvor: SN

Nedelja, 26.02.2023.

20:00

Foto: Tanjug/AP Photo/LM Otero

Evropski termin nam je doneo nekoliko interesantnih utakmica, a gledali smo spektakularne duele Atlanta Hoksa i Bruklin Netsa, odnosno Dalas Maveriksa i Los Anđeles Lejkersa.

Atlanta Hoksi su pobedili Bruklin Netse košem Trea Janga u poslednjoj sekundi uz fantastičan meč Bogdana Bogdanovića koji je ubacio 22 poena.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Dalas Maverikse rezultatom 111:108.

Heroj je bio Džered Vanderbilt sa 15 poena, 17 skokova, 4 ukradene lopte i treba spomenuti Entonija Dejvisa koji je imao 30 opena i 15 skokova, a Lebron Džejms 26, dok je 16 postigao Denis Šruder.

U redovima Dalasa, 26 poena je imao Luka Dončić uz 9 skokova i 5 asistencija, a 21 Kajri Irving uz 11 skokova i 5 asistencija, pa su ih ispratili još Hardavej sa 17 i Vud sa 14 poena.

Luka Dončić je sa 7 brzih poena doneo vođstvo Dalas Maveriksima na startu utakmice, gde je Entoni Dejvis pokazao da mu se i te kako igra, a Lebron Džejms i Kajri Irving nekako zapali u drugi plan.

Mnogi su se uplašili sredinom prvog kvartala kada je Vanderbilt udario Dvajta Pauela i ovaj se odmah uhvatio za rame, ali je na kraju sve bilo u redu sa nemačkim centrom, a Mavsi vodili 9:8 u tim momentima.

Uspeo je tim iz Kalifornije da nešto pogodi, ali je kažnjen trojkom Kajrija Irvinga, da bi potom Luka Dončić iznudio faul Moa Bambe uz postignute poene na obruču za 20:13 pa je Hem pozvao tajm-aut jer je tim bio u problemima.

Nije im to mnogo pomoglo, čak je Lebron u finišu deonice bio izblokiran na obruču, a Dončić na drugoj strani došao do lakih poena za 28:16 čime je spuštena zavesa na prvi 12-minutni period.

Trojka za Lejkerse pogođena je sredinom druge deonice, a odmah Hardavej vraća na drugoj strani i podiže halu na noge, 50:24 su vodili Maveriksi tada, a Lejkersi bili potpuno razbijeni. Dončić je bespotrebno napravio treći faul i častio Lebrona Džejmsa slobodnim bacanjima, a prethodno je Dejvis isto uradio nad Irvingom. Spustili su se Lejkersi na 59:41 i ostalo je 2 minuta do kraja drugog perioda.

Uspeli su da se spuste na samo 14 razlike na poluvremenu, a podsetimo Dalas je imao maksimalnih +27 u jednom trenutku uz 14 poena Dončića i 12 Irvinga na poluvremenu, dok je Lebron imao 12, a Dejvis 11.

Lebron samo 1 poen za 6 minuta, dok Dejvis blista sa 9 i vraća Lejkerse na -11 (72:61), odličan je bio i Vanderbilt, a Dalas bio "osuđen" na Dončićeve improvizacije, što je moglo da bude i dosta skuplje po Maverikse.

Defanziva i tranzicija koju je predvodio Džered Vanderbilt bila je neverovatna i uz Dejvisove poene ključna za povratak Lejkersa u ovaj meč, ali promašaji sa distance su bili preveliki minus.

Odlična odbrana Dalasa, autlet pas Dončića i trojka Hardaveja vratila je 75:67 Maveriksima, ali je opet Vanderbilt nemoguću situaciju pretvorio u poene i već je imao dabl-dabl od 13 poena i 11 skokova uz 4 ukradene, a Dalas je imao 16 izgubljenih lopti čak.

Vratili su se Lejkersi na -3 pred početak finalne deonice, a u trećem kvartalu se i povredio Lebron Džejms, pa se vratio u meč kao da se ništa nije ni dogodilo, da bi vezao četiri poena za 83:81 i vođstvo na startu 4. četvrtine.

Kako je vreme odmicalo tako su Lejkersi bivali sve bolji, odbrana sve čvršća, Lebron sve sigurniji, a Dejvis i Vanderbilt sve bitniji za goste, dok su promašaje Maveriksi gomilali i posle vođstva od 27 razlike upisali poraz.

Kako je sve izgledalo možete videti u našem LIVE BLOGU:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: