"Jokić je bolji od Birda: Da li ti je dobro?" VIDEO

Proslavljeni američki novinar Bil Simons ponovo je koristio velike hvalospeve opisujući igru srpskog košarkaša Nikole Jokića.

Izvor: M.LJ.

Petak, 30.12.2022.

10:05

Foto: Profimedia

Tako je u poslednjem podkastu napravio prvu petorku igrača koje je najzabavnije gledati, te se među imenima kao što su Medžik Džonson, Leri Bird, Stef Kari i Lebron Džejms, našao i dvostruki MVP NBA lige.

"Gledajući utakmicu pre neki dan, rekao sam sebi, ovaj lik je ofanzivno bolji od Birda. Jer je viši, a imaju iste košarkaške sposobnosti", kazao je Simons.

Njegov gost na podkastu, novinar Džej Kajl Men se na to nasmejao i kroz smeh pitao Simonsa:

"Da li si dobro?".

Simons je mirne duše odgovorio:

Jesam, OK sam. Bird je bio bolji šuter, ima više titula, Jokić mora još da uradi da bi ga sustigao u tome. U ovom slučaju, govorim samo o nesebičnim dodavanjima. Jokićevo telo i visina mu omogućavaju da vidi preko ljudi, otvara mnogo više stvari koje Bird nije mogao da uradi. Tako nešto nikada nisam video. Bil Volton je to imao na kratko, a Jokić to radi iz dana u dan. On je najbolji dodavač među centrima ikada. I mislim da je on sada na istom nivou sa Birdom i Medžikom što se tiče asistencija", zaključio je Simons.

Jokić niže sjajne partije u dresu Nagetsa, nedavno je zabeležio 89. tripl-dabl u karijeri kada je protiv Finiksa postigao 41 poen uz po 15 skokova i asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: