"Poruka protiv rata u Ukrajini je nešto najbolje što sam uradio ove godine"

Ruski teniser Andrej Rubljov smatra da je jedna od najvažnijih stvari koje je ove godine uradio to što je na sočivu kamere napisao poruku protiv rata.

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2022.

12:25

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Posle plasmana u finale turnira u februaru, Rubljov je na sočivu kamere napisao: "Bez rata molim vas", misleći na rat koji njegova zemlja vodi u Ukrajini.

Posle meča na završnom ATP turniru u Torinu u novembru, devet meseci od početka rata u Ukrajini, ruski teniser je napisao: "Mir, mir, mir, svima nam treba".

Uoči egzibicionog turnira u Saudijskoj Arabiji ove nedelje, Rubljov je rekao da je zahvalan na podršci koju je dobio u Torinu.

"Ne volim da pričam o sebi i da govorim dobre stvari o sebi, mogu samo da sudim o sebi. Zbog toga prošle sezone, posebno sa situacijom u svetu, osećate da možda i ne zaslužujete podršku ljudi. Posebno u Torinu, nikada ranije nisam osetio tako nešto. Bio je to zaista poseban trenutak. Jedna od najboljih stvari koju sam uradio ove godine je poruka koju sam ostavio u Dubaiju. To je bila najsmislenija stvar koju sam mogao da uradim tokom godine", rekao je Rubljov za Jurosport.

Zbog rata u Ukrajini, ruske reprezentacije i klubovi suspendovane su iz medjunarodnih takmičenja, ali teniseri mogu da igraju.

"U mom slučaju, imam veliku sreću. Ne mogu ništa da kažem, niti da se žalim, pošto mogu da igram i da putujem. Imam super sreću, ali milioni ljudi pate i to je užasno", naveo je Rubljov.

Rubljov je imao uspešnu sezonu, osvojio je četiri titule i zabeležio skor od 51 pobede i 20 poraza. On još nije prošao četvrtfinale grend slem turnira i nije osvojio titulu iznad ATP nivoa 500.

"Cilj je jednostavan, da napredujem. Imam još prostora za napredak u vezi igre, mentalno, da analiziram godinu, sve stvari koje su bile pogrešne, mečeve u kojima sam se loše ponašao, mečeve u kojima sam imao jak mentalitet, da se koncentrišem na taj pravac i pokušam tokom sezone da radim manje pogrešnih stvari", naveo je Rubljov.

Egzibicioni turnir u Saudijskoj Arabiji počinje u četvrtak, a učestvovaće i Grk Stefanos Cicipas, Rus Danil Medvedev, Amerikanac Tejlor Fric i Hubert Hurkač iz Poljske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: