Miloš Pavlović za B92: "Poslednja šansa za F1"

Godina koja je za nama bila je vrlo burna kada se govori o Milošu Pavloviću. Promena tima u Formuli "Reno", nekoliko odličnih rezultata u finišu sezone, pokazali su da ovaj Srbin koji živi u Italiji može mnogo bolje od desetog mesta u generalnom plasmanu:

Izvor: Igor Vujièin

Subota, 30.12.2006.

14:40

Default images

"Godina koja je na izmaku je bila vrlo burna za mene. Na moju sreću uspeo sam da dodjem do dobrog mesta u toku šampionata i pokažem da uz dobre uslove mogu da napravim dobar rezultat. Mislim da je sada svima jasno da dobar vozač u lošem timu ne funkcioniše".

Tim u kome je Miloš pokazao da može da pobedjuje je lociran u Italiji:

"Tim je "Drako Multirejsing USA" i za njih sam hteo sam da vozim  još pre dve godine. Sada se poklopilo sve da dodjem tamo. U tri trke dva podijuma, i u Barseloni verujem da bih uspeo mnogo, da mi nije pukla guma. Kraje sezone je bio jako dobar. Kategorija koju vozim je konkurentna,ima jako dobrih vozača i ako se ne poklopi sve, teško je doći na prvo mesto.
Ambicije našeg vozača su uvek iste:

"Moje ambicije su iste kao i pre dve godine.Znam šta mi je neophodno da bih uspeo. Potvrda da mogu bile su tri trke sa dobrim timom. Ono što je važno je i da znam šta mi je neophodno da bih bio dobar. Ove godina je prelomna kada je moja budućnost i put ka F1 u pitanju. Neophodno je da imam uslove. Ako do toga uspem da dodjem, pobede će doći. Nadam se ,borim se, nije lako, ali nadam se da ću uspeti.

Automobilizam je veoma skup sport. Pavloviću je za normalnu sezonu u kojoj bi se samo fokusirao na bolid, protivnike i staze potrebno najmanje 500 hiljada evra:

"Automobilizam je jako komplikovan sport. Samim tim što je vezan i za tehniku znači i da je skup. Vozač koji ima sreće treba da razmišlja samo o vožnji. Čak i u tim uslovima pobediti je jako teško.Ja ne samo što moram da se borim sa tim stvarima, moram i da "jurim" sponzore jer sam sam sebi menadžer. To je deo posla koji mi pada najteže i koji mi oduzima dosta vremena, ali moram da obezbedim budžet. U ovom periodu godine se upravo to radi. Ja u ovom trenutku imam obećanje da me dobar tim čeka i čekaće me i prvih dana januara. Ako budem obezbedio učešće u timu koji meni može da omogući da jurišam na prvo mesto, ja ću biti vrlo srećan.Ako gledamo kroz finansije u F1, moj budžet nije veliki. Radi se o sumi manjoj od milion evra. Dobit iz ovog uloga je znatno veći. Velikim kompanijama ovo nije bačen nobvac. Tako se radi.
Mnogi smatraju da Pavlović nepotrebno "troši" vreme i talenat na F1, a postoji toliko dobrih takmičenja. "Champ car", Japanska serija, Le Man. Medjutim dečački san i dalje ostaje na prvom mestu:

"Ja u ovom trenutku gledam samo F1. Samo ću tako sebe videti ostvarenog u ovom poslu. Meni voz nije prošao. Ni u najboljim uslovima nije lako doći do jednog od 22 sedišta u F1.  Spreman sam na velika odricanja i kroz to prolazim svake godine. Imam već rezervni plan, mogu već sada do vozim kao plaćen vozač u kategorijama koje nisu za potcenjivanje. Ali, ja želim F1, to je moj krajnji cilj. Ako želiš tamo, moraš da budeš spreman na sve. F1 je veoma sebična. Ako uspeš sve će se vratiti, ako ne, bar znaš da si sve pokušao"

Nova F1 u "post Šumaher" eri?

"Sada su karte promešane. Teško je reći ko će biti šampion. Dobro je što je otišao Šumaher, baš zbog tog "mešanja" karata. Ljudi dolaze i odlaze iz F1, nažalost. Šumaheru je vreme prošlo, dolaze novi. F1 ide dalje..."

Miloš Pavlović svoju budućnost u formuli Reno mora da reši do sredine januara 2007.godine. Američki tim Drako ga i dalje čeka, ali je budućnost jedinog srpskog vozača koji realno može u F1 više nego neizvesna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: