Monfis propušta Australijan open

Iskusni francuski teniser Gael Monfis poručio je da neće igrati na prvom grend slemu sezone, Australijan openu.

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 05.12.2022.

16:30

Monfis propušta Australijan open
Foto: Profimedia/Mathieu Belanger/AFLO

To će biti četvrti uzastopni veliki turnir na kom neće igrati, a izabrao je da koristi zaštićeni renking kako bi igrao na Rolan Garosu.

Monfis se predao u četvrtfinalu Ausrtralijan opena ove godine i zbog povrede je igrao na samo osam takmičenja u protekloj sezoni.

U maju se podvrgnuo operaciji, da bi se po povratku na teren, ponovo povredio. Bilo je to letos u Kanadi.

"Ako želim da zadržim taj zaštićeni renking neću moći da igram u Melburnu i to je moja odluka. Naredna godina je važna za mene, to je godina tranzicije između mojih povreda i činjenice da želim da budem takmičarski spreman da se kvalifikujem za olimpijski turnir u Parizu 2024. Ne želim da propustim Igre, biće mi poslednje. Nadam se i da 2024. neće biti moja poslednja sezona, već ona posle te", rekao je Monfis za Kanal +.

Teniser koji je osvojio 11 ATP titula kaže da sve više razmišlja o povlačenju.

"Pre toga, pričao sam da bih želeo da igram do 40 godine, ali što više vremena provodim sa ćerkicom, sve više razmišljam o tome da ću igrati kraće", zaključio je Monfis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: